I OVO se desilo: Incident između PLIVAČA na postolju?!

Autor:

Britanac Dankan Skot, osvajač bronzane medalje na 200 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, odbio da deli podijum sa osvajačem zlatne medalje, Kinezom Sun Jangom. "GUBITNIČE", uzvratio mu Kinez.

I OVO se desilo: Incident između PLIVAČA na postolju?! Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein

Kineski plivač Sun Jang pobedio je u finalnoj trci na 200 metara slobodnim stllom na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji, ali mu je slavlje pokvario Britanac Dankan Skot, koji je bio trećeplasirani.

Kada je trebalo da izađu na pobedničko postolje, Britanac je primio bronzanu medalju, ali je potom sa njega sišao, jer nije želeo da bude na njemu dok Kinez dobija zlatnu medalju. Skot je uredno čestitao Japancu Kacuhiru Macumotu i Rusu Martinu Maljutinu, koji su istovremeno doplivali i osvojili srebrnu medalju, ali je potom odbio da se rukuje sa Kinezom.

plivanje, plivači, Sun Jang, Dankan Skot Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein Skot odbija da pruži ruku JanguRazlog?

Kinez nije omiljen među kolegama zbog dopinga. On je pre pet godina odslužio tromesečnu zabranu bavljenja plivanjem nakon što je utvrđeno da je koristio nedozvoljena stimulativna sredstva.

Nakon što je Britanac odbio damu lčestita, Kinez je eksplodirao i povikao: "Gubitniče! Ti si gubitnik, ja sam pobednik!".

INCIDENT NA PODIJUMU POGLEDAJTE OVDE.

Britanac nije želeo ni da bude deo zajedničke fotografije osvajača medalje.

plivanje, plivači, Sun Jang, Dankan Skot Foto: AP Photo/Mark Schiefelbein Sun Jang posle pobede na 200 metara


Pre dva dana i Australijanac Mek Horton posle trke na 400 metara odbio je da deli postolje sa Sunom Jangom. KInez je potom izjavio da je u redu što Australijanac ne poštuje njega, ali da nije u redu što ne poštuje Kinu.

Pogledajte OVDE.

Tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, Horton je Kineza okarakterisao kao "varalicu".

Tagovi:
Sve vijesti