SEĆANJE NA EJMI: Koju ste pesmu najviše voleli? (VIDEO)

Autor:

Koja vam je bila omiljena pesma jedne od najboljih pevačica 21. veka, koja nas je prerano napustila? Recite nam u anketi!

SEĆANJE NA EJMI: Koju ste pesmu najviše voleli? (VIDEO) Foto: YouTube/ThisIsMyWinehouse

Prošlo je osam godina otkad je iznenada preminula Ejmi Vajnhaus, jedan od najboljih vokala koje je muzička scena ikada videla, i prerano ugašeni talenat.

Podsećamo vas na njenu karijeru, najbolje pesme i zajedno biramo omiljenu u anketi!

Ejmi Džejd Vajnhaus rođena je 14. septembra 1983. godine, i kao klinka je počela da se bavi muzikom. Prvi album "Frank" koji je objavila sa samo 20 godina, doživeo je solidan uspeh...

Izvor: YouTube/AmyWinehouse

...ali je pravi bum napravila albumom "Back to black" tri godine kasnije.

Izvor: YouTube/AmyWinehouse

Dobila je pet Gremija, postala i prva Britanka kojoj je to pošlo za rukom, a među njima su bila i priznanja za najboljeg novog izvođača, snimak i pesmu godine.

Ejmi je nizala umetničke uspehe, ali je na privatnom planu doživljavala krah za krahom, a mnogi upravo turbulentni emotivni život "označavaju" kao katalizator njenog stvaralaštva.

Ceo svet pevao je "pokušavaju da me nateraju da odem na lečenje, ali ja kažem ne, ne, ne", ne shvatajući da je Ejmi zaista ozbiljna.

Izvor: YouTube/Amy Winehouse

Problemi sa drogom, na koju ju je navukao dečko Blejk Filder-Sivil, postajali su sve strašniji i Ejmi se "istopila", a njen organizam postajao je sve slabiji.

U junu 2011, Ejmi je nastupila u Beogradu, nakon nekoliko meseci navodnog lečenja. To je bio prvi nastup "povratničke" turneje, a ko je bio, seća se da je bio - stravičan. Kasnila je, posrtala, nije znala šta priča, vikala je na tehničko osoblje i onda jednostavno otišla.

Nastup u Beogradu bio je poslednji put da je Ejmi pevala pred publikom. Svega nekoliko nedelja kasnije, pronađena je mrtva, a uzrok smrti bilo je trovanje alkoholom.

Posle njene smrti, objavljen je album ranije nepoznatih pesama, "Lioness"...

Izvor: YouTube/Music

...ali mi ćemo Ejmi uvek pamtiti po tužnom, dirljivom albumu "Back to black".

Glasajte u našoj anketi, a ukoliko je vaš favorit neka manje poznata pesma, u komentarima nam recite zašto!


Tagovi:
Sve vijesti