Narodni muzej predstavio novi vodič na devet jezika

Autor:

Narodni muzej priredio je publikaciju „Vodič kroz muzeje“

0
A- A A+
Cetinje, Dan nezavisnosti, zastave, Narodni muzej Crne Gore, Crna Gora, zastave, zastava Crne Gore Foto: Twitter/Vlada CG

  Narodni muzej priredio je publikaciju „Vodič kroz muzeje“, u kojem su predstavljeni Muzej kralja Nikole, Njegošev muzej Biljarda sa lapidarijumom i reljefnom kartom Crne Gore, Istorijski, Umjetnički i Etnografski muzej i Njegoševa rodna kuća na Njegušima.

Iz Narodnog muzeja su kazali da je vodič osim na crnogorskom, preveden na još osam svjetskih jezika.

„Namijenjen je posjetiocima koji na jednom mjestu mogu pronaći najvažnije informacije o muzejima i zbirkama“, saopšteno je iz Muzeja.

Prema njihovim riječima, svaki muzej predstavljen je tekstom koji govori o zdanjima u kojima se nalaze, zbirkama i najvrednijim eksponatima, fotografijama i korisnim informacijama kao što su radno vrijeme, adrese i kontakti.

Pored brojnih informacija, muzej je ilustrovan sa više od 100 fotografija, kao i tlocrtima zgrada u kojima se nalaze stalne postavke.

Iz Narodnog muzeja su naveli da će novi promotivni materijali, osim u muzejskim suvenirnicama, biti distribuirani širom Crne Gore, u svim većim hotelima, aerodromima, kao i turističkim organizacijama.

„Na taj način bi se na inostranim sajmovima na kvalitetan način predstavilo crnogorsko kulturno nasljeđe, a cijena vodiča koji ima 292 strane je pet eura“, kaže u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti