Digitalne platforme i alati važni za institucije

Autor:

Institucije moraju da digitalne alate i platforme koriste na odgovarajući način i da se postave u središte društva, poručeno je iz Misije OEBS-a u Crnoj Gori.

0
A- A A+
internet, kompjuter, tastatura, surfovanje, macbook Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

  Misija organizuje petodnevni trening za zaposlene u Instituciji Zaštitnika ljudskih prava i sloboda i Agencije za elektronske medije (AEM) kako da koriste digitalne alate i platforme za promociju sadržaja.

Menadžer programa za medije u Misiji OEBS-a Daniel Blank kazao da bitna stvar u društvenim medijima nije samo tehnika kako se angažovati na određenoj platformi, već je važno i osjećati ugodno sa ovom vrstom interakcije sa građanima.

Prema njegovim riječima, važno je da se alati koriste na odgovarajući način i da se institucije postavi u središte društva.

"Kada je reč o društvenim medijima, uvek postoji neki strah, jer oni podrazumijevaju direktnu interakciju. Treba da dozvolite pravi dijalog”, rekao je Blank.

Prema njegovim riječima, treba slušati publiku, primati njihove povratne informacije i bolje razumijeti njihove pozicije.

Zamjenica Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Zdenka Perović kazala je da od osnivanja Institucije ombudsmana OEBS pruža veliku podršku.

“Pošto je naša primarna briga zaštita prava građana, veoma je važno da su dobro upoznati sa onim što Institucija radi. U tom smislu, očekujemo da budemo otvoreniji, u skladu sa novim vremenima i komunikacijskim zahtjevima”, rekla je Perović.

Šefica Odjeljenja za odnose s javnošću u Regulatornoj agenciji za komunikacije Bosne i Hercegovine Amela Odobašić, rekla je da će obuka biti interaktivna i da će dobiti savjete o tome kako trebaju da se nosi sa svim izazovima koje društveni mediji donose.

Prva dva i po dana obuke organizuju se za zaposlene u Instituciji ombudsmana, dok će ostatak treninga biti za predstavnike i Ombudsmana i Agencije.

Obuka se sprovodi u okviru projekta Misije “Podrška medijskim institucijama, informacijski pluralizam, sloboda medija i sigurnost novinara u Crnoj Gori”.

Tagovi:
Sve vijesti