Vuković najavio nove sportsko-rekreativne zone

Autor:

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio nove sportsko-rekreativne zone i unaprjeđenje komunalne infrastrukture u Tološima

Vuković najavio nove sportsko-rekreativne zone Foto: Promo/PG Biro

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković posjetio je mjesnu zajednicu „Tološi“ gdje je prateći, sada već ustaljenu praksu uprave Glavnog grada, neposredno komunicirao sa mještanima o onome što su dosadašnji rezultati, ali i prioriteti i razvojne potrebe ovog podgoričkog naselja.

Planovi za naredni period su ambiciozni, iako statistika pokazuje da je i u prethodnom perodu u Tološima urađeno mnogo. Putevi su u razvoj putne infrastrukture uložili gotovo 700.000 eura u na ovom prostoru, a već u narednim sedmicama slijedi rekonstrukcija ulice Milana Raičkovića u vrijednosti od 120.000 eura. Gradske službe i preduzeća djeluju interventno, kako bi se obnovila asfaltna podloga, nesmetani prolaz za pješake i najvažnije izgradila odgovarajuća kanalizaciona mreža.

„Ono što prevazilazi manje intervencije odnosi se na projekat rekonstrukcije Tološke šume. Na sjednici Skupštine Glavnog grada, koja je zakazana za 25. jul, naći će se i odluka o javno- privatnom partnerstvu po kojoj bi, ako sve bude po planu, do kraja godine ušli u realizaciju, ako ne i priveli kraju posao rekonstrukcije drugog dijela Tološke šume, čija vrijednost iznosi preko 600. 000 eura. Taj prostor će predstavljati najmoderniju sportsko-rekreativnu zonu u gradu, sa nekoliko terena za košarku na otvorenom, malim ugostiteljskim objektom, stazom za trčanje , stazom za pješaake i parking prostorom. Imajući u vidu intenzivnu stanogradnju i kapacitet „stare“ Tološke šume, ovakav projekat je svakako ono što nedostaje ovom dijelu grada“, saopštio je gradonačelnik Vuković .

On je najavio da će se, polazeći od činjenice da je prošle godine usvojena lokalna studja lokacije „Mareza“, u narednih godinu dana na prostoru iza “Imanja Knjaz” graditi nova sportsko- rekreativna zona. Taj prostor će biti obogaćen teniskim terenima, akva parkom, bazenima i novim hotelom, što će omogućiti veći kvalitet života i nova radna mjesta.

Takođe, veoma važan projekat za ovu mjesnu zajednicu je vodovod za Gornje Vraniće gdje će vrlo brzo 120 domaćinstava dobiti mogućnost da se priključi na vodovodnu mrežu.

Govoreći o unaprjeđenju kvaliteta rasvjete, gradonačelnik je kazao da će se raditi u dijelu Ulice Milana Raičkovića, dijelu Ulice Partizanski put i u Vranićima. On je razmatrao i zahtjeve građana koji se odnose na usporivače brzine u pojedinim ulicama, asfaltiranje i određene komunalne probleme te pozvao nadležna preduzeća i službe da u narednim danima izađu na teren kako bi se definisao dinamički plan o rješavanju tih pitanja.

„Ukoliko postoje planske pretpostavke, iako to nije u nadležnosti Glavnog grada, gradska uprava će veoma snažno podržati i aktivnosti na povećanju prostornih kapaciteta Doma zdravlja, jer smo svjesni koliki značaj taj objekat ima za potrebe primarne zdravstvene zaštite građane Tološa i šireg područja”, naglasio je on.

Vuković je iskazao razumijevanje i ocijenio opravdanim nezadovoljstvo građana zbog još uvijek nerealzovanog projekta izgradnje osnovne škole u Tološima i naglasio da će se gradska uprava, u partnerstvu sa ministarstvima čija je to nadležnost, snažno založiti da i taj objekat što prije počne da se gradi.

Gradonačelnik Vuković je istako da je kao jedan od gorućih problema ovog dijela grada prepoznat nedostatak mreže fekalne kanalizacije u Tološima. Međutim, izgradnjom sistema za prečišćavanje otpadnih voda ovaj problem će biti riješen, a do tada će gradsko preduzeće Vodovod i kanalizacija u fazama raditi na rješavanju pitanja atmosferske kanalizacije za čiju izgradnju postoje potrebni uslovi.

Građani koji žive u Tološima bili su u prilici da dobiju sve informacije o aktuelnim projektima na kojima gradska uprava vrijedno radi. Gradonačelnik je govorio o investicionom ciklusu od 200 miliona eura, čijim zatvaranjem će biti realizovan niz projekata na koje građani Podgorice čekaju i više decenija.

Do kraja ove sedmice gradonačelnik, sa saradnicima, obići će i preostale mjesne zajednice na prostoru Kuča i Lijeve rijeke.

Izvor: Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Tagovi:
Sve vijesti