Pakao Nikšića za legiju stranaca

Autor:

Novo evropsko veče - Sutjeska u prvom meču 2. kola kvalifikacija dočekuje kiparski APOEL, 20.15h

1
A- A A+
FK Sutjeska Foto: Mondo

  Vrelo evropsko ljeto u Nikšiću večeras okreće još jednu fudbalsku stranicu, grad čelika i piva živi za svoju Sutjesku, sanja nova čuda kraj Bistrice...

Crnogorski prvak, nakon epskih penala protiv Slovana, nastavlja kvalifikacije za Ligu šampiona - naredni rival je kiparski APOEL. Prvi meč 2. kola igra se večeras od 20.15 u našoj najvećoj opštini.

"Ako energija na stadionu bude kao protiv Slovana, to je nešto za što vrijedi da se potrudimo. Nevjerovatno je koliko nam je publika dala snage i koliko se u Nikšiću sve promijenilo. Živi se za utakmice protiv APOEL-a", poručio je pred meč godine trener Sutjeske Nikola Rakojević.

A rival će biti paklen - ekipa koja posljednjih godina ima zapažene rezultate u evropskim takmičenjima.

"Ne treba mnogo da pričamo o APOEL-u, jer smo svi upoznati sa njegovim kvalitetima. Međutim, pravo mjerilo je teren. Siguran sam da ćemo na teren da istrčimo sa devizom da damo maksimum i da vjerujemo u ono što radimo. Duboko smo se uvjerili da to donosi rezultat", nema dilemu Peco.

Individualno APOEL je izuzetno jak, praktično "legija stranaca", ali neuigranost ovog tima bi mogla da bude prednost Sutjeske.

"Tokom prelaznog roka doveli su 11 igrača, prvenstvo im počinje krajem avgusta, a protiv nas će istrčati vjerovatno u sastavu bez ijednog Kipranina. Ti stranci dosta koštaju. Međutim, ta neka neuigranost može da ide u našu korist", dodao je Rakojević.

APOEL ili Slovan?

"Radi se o dva različita sistema. Kiprani igraju u tri sistema, sve zavisi ko će da počne utakmicu. Međutim, spremni smo za sve tri varijante", jasan je strageg Nikšićana.

O kvalitetu kipraskog šampiona govorio je i vezista Branislav Janković.

"Špic Tamari je fenomenalan igrač, pravi razliku. Tu je Pavlović sa kojim sam igrao u Čukaričkom, ima iskustva, igrao je Ligu šampiona, a tu su još tri kvalitetna igrača na sredini terena. To je okosnica", poručio je Janković, koji ne misli na predaju.

"Ostalo možemo da probijemo, znamo sve loše strane protivnika, pokušaćemotoda iskoristimo".

APOEL je bio senzacija u Ligi šampiona 2012. godine kada je stigao do četvrtfinala, u posljednjoj deceniji je još po tri puta učestvovao u grupnoj fazi LŠ i Lige Evrope, a u Crnu Goru je stigao da eliminiše Sutjesku. Međutim, Italijan na klupi "legendi" Paolo Tramecani poziva na oprez, jer su Kiprani prethodne godine ispali u 1. kolu kvalifikacija za LŠ od Suduve.

"Čeka nas dobra i kompaktna ekipa. Nisam iznenađen što je Sutjeska eliminisala Slovan, a ako moram nekoga da istaknem to je igrač sa brojem 10 (Ćetković) koji veže odbranu i napad", istakao je Tramecani.

Ulaznica za večerašnji meč ostalo je još samo za istočnu tribinu i prodavaće se i danas od 9 do 12 sati ispred hotela Onogošt, te na stadionu od 17.00 do početka utakmice. Koštaju tri eura.

Sve vijesti