Najbolji tim Evrope bez Evrope: Betis doveo i Fekira!

Autor:

Nije ni čudo što je Rubi sam uplatio izlaznu klauzulu i napustio Espanjol kako bi imao prilike da trenira zeleno-bele naredne sezone.

Najbolji tim Evrope bez Evrope: Betis doveo i Fekira! Foto: Maja Hitij/Getty Images/Guliver

Jedan od najboljih igrača francuske Lige 1 u prethodne tri sezone i član ekipe koja je osvojila Svetsko prvenstvo u Rusiji pre godinu dana prešao je u Real Betis.

Nabil Fekir (26) rođen je, odrastao i stasao kao fudbaler u Lionu, za koji je odigrao 192 utakmice i postigao 69 golova, a od danas je pred njim novi izazov - dokazivanje u španskoj Primeri i osvajanje simpatija strastvenih navijača sa "Benito Viljamarin" stadiona u Sevilji.

Prošle sezone Betis je imao najveći broj gledalaca na tribinama posle Barselone, Real Madrida i Atletiko Madrida, a ove će naslednik Kikea Setijena, popularni Rubi, imati verovatno najjači tim u Evropi koji se neće takmičiti u Evropi.

nabil fekir Foto: Maja Hitij/Getty Images/GuliverPored Fekira, koji je plaćen svega 19,75 miliona evra, u klubu su majstori poput Đovanija Lo Selsa (23), Serhija Kanalesa (28), Vilijama Karvalja (27), Žuniora Firpoa (22), Marka Bartre (28), Alfonda Pedraza (23), Aise Mandija (27), Kristijana Telja (27), Sidneja (29), Dijega Laineza (19), Viktora Kamarase (26), Rijada Budebuza (29), Fransisa Guerera (23), Andresa Guardada (32), Džoela Roblesa (29), Takašija Inuija (31), itd.

Nije ni čudo što je Rubi, odmah posle vesti da će se Betis razići sa Setijenom, sam uplatio izlaznu klauzulu svom Espanjolu i došao na promociju na "Viljamarin". Ovaj 49-godišnji Katalonac izvanredno je vodio "špance" u sezoni 2018/19, koju je završio na sedmom mestu Primere i prilično punim tribinama "RCDE" stadiona u Barseloni.

Poređenja radi, Beti je završio kao deseti na tabeli sa evidentno talentovanijim i raznovrsnijim sastavom od Espanjola.

Sve vijesti