Microsoft ulaže MILIJARDU DOLARA u Ilona Maska!

Autor:

Ilon Mask našao “sponzora“ za svoj najnoviji projekat - i to kakvog!

Microsoft ulaže MILIJARDU DOLARA u Ilona Maska! Foto: Promo/The Boring Company

Američki tehnološki div Microsoft uložiće jednu milijardu dolara u kompaniju OpenAI u vlasništvu Ilona Maska, radi razvoja tehnologija veštačke inteligencije, koje mogu da rešavaju kompleksnije zadatke, objavile su danas dve kompanije.

Kroz partnerstvo, kompanije će razviti nove superkompjuterske tehnologije na Microsoft-ovoj platformi Azure AI, a Microsoft će postati OpenAI-ov ekskluzivni provajder Cloud usluga, prenosi američka mreža CNBC pozivajući se na saopštenje dve kompanije. "Moderni sistemi veštačke inteligencije dobro funkcionišu kad je u pitanju specifičan problem za koji su prošli obuku, ali za dobijanje sistema veštačke inteligencije, koji će pomoći u rešavanju nekih od najtežih problema sa kojima se danas suočava svet, biće potrebna generalizacija i duboko ovladavanje višestrukim AI tehnologijama", navodi se u saopštenju.

Pročitajte i ovo: Do sledeće godine POVEZAĆU ljudski mozak i kompjuter!

"Vizija OpenAI-a i Microsofta je da veštačka inteligencija sarađuje sa ljudima kako bi pomogla u rešavanju multidisciplinarnih problema, uključujući globalne izazove kao što su klimatske promene, personalizovana zdravstvena zaštita i obrazovanje", zaključuje se u saopštenju.

Sve vijesti