Olimpijakos gradi halu od 70 miliona - kao Mercedes!

Autor:

Ambiciozan plan pirejskog kluba.

Olimpijakos gradi halu od 70 miliona - kao Mercedes! Foto: MONDO/Marko Čavić

Dok aktivno vodi "rat" protiv grčkog saveza i najavljuje da će samo Evroligu igrati sa seniorskim timom, Olimpijakos je predstavio veliki projekat.

Vlasnici kluba, braća Angelopulos, sreli su se sa novim premijerom Grčke, Kirjakosom Micotakisom, i govorili mu o planu da izgrade novu dvoranu, koji pripremaju više od godinu dana.

Štaviše, pobednik grčkih izbora bio je upoznat sa tim projektom i tokom kampanje, pa je i pre izlaska na birališta govorio o budućoj promeni izgleda prostora na kojem Olimpijakos planira izgradnju dvorane.

Nova atinska hala imaće za uzor berlinsku, savremenu dvoranu "Mercedes Benz
" (na slici).

Foto: MN Press

Sjajan nemački objekat ugostio je završnicu Eurobasketa 2015, Evrolige 2016. i godinama je jedan od najboljih sportskih objekata u Evropi. Sagrađen je 2008. i kapacitet e 17.000 mesta.

Prošle nedelje je najavljeno da će u toj hali ponovo biti organizovan Eurobasket - i to utakmice za titulu prvaka Evrope 2021.

Novi Olimpijakosov dom imaće 15.000 sedećih mesta i izgradnja će koštati 70 miliona evra.

U sklopu projekta zamišljena su 32 apartmana, šest restorana, igralište za decu, bar i čak i vrtić, u kome bi roditelji mogli da ostave decu dok uživaju u sportu.

Takođe, planiran je i prostor za parking od 1.500 mesta, kao i tereni na otvorenom.

Takva, moderna dvorana nastala bi na mestu starog atinskog aerodroma.

Sve vijesti