Specijalni sud zove i bivšeg portparola OVK, Krasnićija

Autor:

Pred Specijalnim sudom će se 24. jula pojaviti i bivši portparol tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), bivši predsednik Skupštine Kosova i sada predsjedavajući Nacionalnog veća Socijaldemokratske inicijative, Jakup Krasnići.

0
A- A A+
učk uck ovk teroristi albanci albanac šiptari šiptar kosovo albanski orao Foto: MONDO/Stefan Stojanović

On je na društvenoj mreži Facebook objavio da je dobio poziv da se pojavi pred Specijalnim tužilaštvom.

"Osećam se moralno obavezan da vas obavestim da sam dobio poziv od Specijalnog tužilaštva Specijalnog suda u Hagu da se pojavim 24. jula 2019.", napisao je Krasnići na Facebooku ne objašnjavajući u kom je svojstvu pozvan, kao svedok ili osumnjičeni.

U tekstu koji je objavio ocenjuje da je po njegovim ubeđenjima, Specijalni sud koji je osnovan na osnovu izveštaja Dika Martija koji je usvojio Savjet Evrope, " koncipiran u Beogradu sa klevetom i lažima, sa motivom i svrhom kompromitovanja i inkriminacije pravednog rata".

Vučić o Haradinaju: NEMA razloga za radost, to je TRIK!

"Vjerujući u pravdu, uveren da je istina da je za vrijeme rata na Kosovu, Srbija počinila genocid, dok će njegove monstruozne konstrukcije za OVK biti odbačene, ja ću biti tu da dam svoj doprinos osvetljavanju istorijske istine. Međutim, to je katastrofa i ironija takve vrste da se, umjesto da se Srbija suočava sa pravdom za zločine protiv čovječnosti i genocida sa pravdom suočavaju pripadnici OVK", smatra Krasnići.

Poziv Specijalnog suda juče je dobio i premijer Kosova Ramuš Haradinaj, koji je odmah po dobijanju poziva podnio ostavku na tu funkciju.

Tagovi:
Sve vijesti