Za ujednačen ten: Kućno rešenje za fleke od sunca

Autor:

Rešite se fleka od sunca, začas, kod kuće!

Za ujednačen ten: Kućno rešenje za fleke od sunca Foto: Guliver/Getty Images/Naked King

Tamne, braon fleke koje se pojavljuju od sunca nisu ograničene samo na kožu lica. Sve zavisi od toga koliko ste izloženi suncu, a ono što je karakteristično za fleke od sunca je da se sve više pojavljuju s godinama. Razlog tome je što su ove fleke na početku jedva vidljive, ali se vremenom povećavaju.

Vremenom će, usled izloženosti suncu, fleke od sunca postanu sve tamnije i primetnije, a UV zraci sunca ih takođe potamnjuju. Ali, dobra vest je da kućna maska koju sami možete da napravite može da vam pomogne da se rešite ovih fleka.

Sve što vam je potrebno je pola limuna, malo vate i krpica. Počnite tako što ćete polovinu limuna da iscedite, zatim u to umočite vatu i zatim direktno to nanesite na fleku na koži. Ostavite da deluje oko sat vremena, a zatim isperite koristeći nakvašenu krpu. Ponavljajte ovaj proces tri puta nedeljno i videćete da će fleke polako početi da blede.

Limun je pun vitamina C i E, a zbog kiseline koju sadrži je idealan za izbeljivanje kože, tj. delova kože na kojima imate fleke.

Kako da sprečite nastanak fleka

Nije stvar samo u tome da uklonite fleke, već i da sprečite nastanak novih. To ćete najbolje postići tako što ćete redovno da nanosite kremu za zaštitu od sunca, a i nošenje šešira svakako može da vam pomogne.

Pored toga, piling treba da postane vaša rutina u nezi kože – tako se podstiče proizvodnja ćelija, dok se istovremeno uklanjaju mrve ćelije kože.

Tagovi:
Sve vijesti