Giljen o penalu, Šofranac o golu, Novica o kilometrima

Autor:

Vladan Giljen, Aleksandar Šofranac i Novica Eraković nakon nezaboravnog meča sa Slovanom

Giljen o penalu, Šofranac o golu, Novica o kilometrima Foto: MONDO

Nikšić i Crna Gora dugo će prepričavati nezaboravnu srijedu, evropsko veče pod reflektorima i veliku pobjedu Sutjeske nad Slovanom u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Naš prvak slavio je nakon penal-ruleta, tokom kojeg je u heroja izrastao golman i kapiten Vladan Giljen, koji je majstorski skinuo dva penala.

"Naravno da nisam znao da ću da odbranim", govori 29-godišnji čuvar mreže Sutjeske, koji je skinuo jedanaesterac Vasilu Božikovu u drugoj seriji, dok je Dejana Dražića dekoncentrisao u prvoj.

"Ali iskreno, nadao sam se. Uvijek sam dobro branio penale. Zna to dobro Žarko Tomašević, kada smo sa Nacionalom došli do polufinala Kupa, pošto smo tri utakmice prošli na penale".

Giljen je sa Sutjeskom osvojio dvije titule, Kup, drži rekord po broju minuta bez primljenog gola u našoj eliti (1.019 minuta), ali...

"Osjećaj je prelijep, a uz titule sa Sutjeskom ovo je moj najveći uspjeh", rekao nam je bivši mladi reprezentativac, koji se prije odlučujuće bravure konsultovao sa prijateljem Božom Markovićem.

"Božo mi je rekao gdje Šporar šutira i poslušao sam ga. Doduše, Božo mi je rekao da čuvam donji ugao, ali to ti dođe na isto", našalio se Giljen.

A do penala je Sutjeska stigla zahvaljujući novom golu u sudijskoj nadoknadi - ovog puta Slovake je šokirao Aleksandar Šofranac.

"Osjećaj poslije postignutog gola je neopisiv. Dosta toga mi je prošlo kroz glavu, pa čak i ona šansa protiv Poljske u reprezentativnom dresu", vratio je film 28-godišnji defanzivac na 26. mart 2017. godine, kada je pod Goricom protiv Poljske promašio dobru šansu glavom pri rezultatu 1:1.

"Rekao sam sebi 'evo ga konačno'. Nadam se da će biti još golova", dodao je sjajni štoper.

Svi su heroji velikog trijumfa, a mladi Novica Erakovićje pokazao kako treba da se sportista bori za boje svog kluba. Vezista našeg prvaka pretrčao je ubjedljivo najviše kilometara te noći u Nikšiću.

"Koliko sam pretrčao? Iskreno, ne znam, ali za ovaj tim i za ove momke mi ništa nije teško. Trčao bih još ovoliko", rekaoje sa iskrenim dječačkim osmijehom na licu klinac Sutjeske.

Eraković je zajedno sa Branislavom Janković kontrolisao sredinu terena.

"Uz njega je sve lakše. Odličan momak, odličan igrač. Malo vremena smo proveli zajedno, ali dosta sam naučio od njega", zaključio je Eraković.

Veliko veče proslavljeno je na pravi način, a operacija Apoel već je krenula - Kiprani u Nikšić stižu utorak.

Tagovi:
Sve vijesti