Vuković: Dijelim vaše zadovoljstvo razvojem MZ Ljubović

Autor:

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, sa saradnicima, razgovarao je sa građanima mjesne zajednice Ljubović o realizovanim aktivnostima i budućim planovima gradske uprave u tom dijelu grada.

Vuković: Dijelim vaše zadovoljstvo razvojem MZ Ljubović Foto: Promo/PG Biro

“Ovo je jedan od urbanih gradskih kvartova koji sve ljepše izgleda zahvaljujući realizaciji brojnih projekata i aktivnosti gradske uprave na ovom prostoru. Jedan od prioriteta za budući period će nam svakako biti uređenje brda Ljubović i imamo ideju da taj prostor uredimo i obogatimo novim sadržajima poput Avanturističkog parka na Gorici, ili onog koji ćemo uskoro imati u Tološkoj šumi ili Zlatici”, istakao je gradonačelnik, dodajući da će se na taj način stvoriti prostor za nova radna mjesta i veći kvalitet života građana.

On je još jednom istakao da je zahvaljujući odgovornom i profesionalnom radu mjesnih zajednica gradska uprava upoznata sa prioritetima i razvojnim potrebama u svakom dijelu grada. Gradonačelnik je podsjetio da je samo u putnu infrastrukturu u proteklom periodu na ovom području uloženo oko 115.000 eura, ali i da se planiraju brojne investicije među kojima su: parking prostor u ulicama Kralja Nikole, Bracana Bracanovića, 4. jula, kao i značajnije investicije u ulicama Radosava Burića i Bracana Bracanovića, budući da su to dvije najvažnije saobraćajnice ovog dijela grada.

“Uskoro će biti urađen parking prostor između ulica Bracana Bracanovića i 4. jula za koji je urađen projekat koji je pozitivno revidovan. Takođe, radimo na izgradnji saobraćajnice sa pripadajućim parkingom u zahvatu DUP-a blok 18 i 19 u vrijednosti od 110.000 eura. Nova stanogradnja u ovom dijelu grada mora pratiti adekvatno komunalno opremanje, tako da između svih novih zgrada i na obodu novoformiranog naselja radimo nove saobraćajnice sa parkingom, a sa te strane ćemo ispuniti ono što nam je zakonska obaveza”, naglasio je gradonačelnik.

“Zahtjevi koji se odnose na poboljšanje javne rasvjete na ovom području biće uskoro realizovani, a gradsko Zelenilo će ugraditi parkovske klupe u ulicama Kralja Nikole, Filipa Lainovica i 27. marta, a za nekoliko dana Centralni park na Pobrežju, gdje se nalaze dva igrališta dobiće novi hidrosistem”, istakao je Vuković.

On je saopštio da je na prostoru mjesne zajednice Ljubović u prethodnom periodu realizovano više akcija pošumljavanja i ozelenjavanja. “Jedna od prvih lokacija kroz aplikaciju “Moje drvo” obuhvatila je upravo Ulicu Kralja Nikole, gdje smo dobili 22 nove sadnice. Ovom prilikom vas još jednom pozivam da nam gdje god prepoznate potencijal za tu vrstu intervencije sugerišete, a mi ćemo se rado odazvati i tražiti finansijska sredstva da se prostori ispred zgrada urede i oplemene na adekvatan način”, istakao je Vuković.

“Direktna komunikacija sa građanima je od velikog značaja za upravu grada jer na taj način imamo jasnu sliku o prioritetima i potrebama građana i zato nemam dilemu da uz partnetski odnos možemo mnogo toga da uradimo u godinama koje su pred nama”, zaključio jeVuković.

Gradonačelnik Vuković je govorio i o tekućem investicionom ciklusu od 200 miliona eura ulaganja u kapitalne infrastrukturne projekte u Glavnom gradu, među kojima su: postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, Jugozapadna obilaznica, Donjogorički bulevar, ugradnja led rasvjete, izgradnja doma za stare, bulevar prema Zeti, vrtić na Starom Aerodromu, Srednja stručna škola u Golubovcima, zgrada Gradskog pozorišta, zapadna obilaznica, bulevar između Podgorice i Danilovgrada, novi bulevar u Gornjoj Gorici, bulevar prema Tuzima, rekonsturkcija starog puta ka Danilovgradu, izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona, proizvodnja električne energije iz biogasa i mnogi drugi.

On i njegovi saradnici iz gradske uprave do kraja ovog mjeseca razgovaraće sa građanima i u preostalim mjesnim zajednicama na teritoriji Podgorice.

Izvor: Biro za odnose s javnošću Glavnog grada Podgorica

Tagovi:
Sve vijesti