Dejov izbor je - Faruk!

Autor:

Faruk Hadžibegić je navodno sve dogovorio sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore, pa će kroz par dana biti promovisan u petog selektora naše selekcije

2
A- A A+
Faruk Hadžibegić Foto: MN Press/arhiva

  Potraga za petim selektorom od kada je Crna Gora nezavisna država je završena - nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića i Ljubiše Tumbakovića, na klupi “hrabrih sokola” će sjedjeti Faruk Hadžibegić.

Dnevne novine pišu da je legendarni Sarajlija dogovorio sve uslove sa predsjednikom FSCG Dejanom Savićevićem, te da će postati selektor Crne Gore.

Šezdesetjednogodišnji strateg, legenda bordo tima i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije je navodno pružio ruku Savićeviću i generalnom sekretaru Momiru Đurđevcu, a u narednih sedam dana bi sve trebalo da bude zvanično.

Hadžibegić je jedan od najozbiljnijih kandidata. Crnoj Gori treba dokazan stručnjak koji nema jezičku barijeru u komunikaciji sa igračima”, rekao je Dejan Savićević prije dvadesetak dana.

Hadžibegić je od marta bez posla, nakon što je napustio tadašnjeg francuskog drugoligaša Red star. Prije toga bio je trener Sošoa, Troe, Gazijantepa, Dijarbakira, Denizlija, Niora, Dižona, Bastije, Arla, Valensijena, a krajem prošlog milenijuma godinu dana je bio selektor Bosne i Hercegovine.

Na klupi Crne Gore čeka ga težak posao u tekućim kvalifikacijama za EURO 2020, jer se “sokoli” nakon četiri meča nalaze na začelju grupe A sa samo dva boda nakon četiri odigrana kola. Isti učinak imaju i Bugari, Kosovo je osvojilo bod više (ali ima utakmicu manje), Česi su na tri meča sakupili šest bodova, a Englezi nakon dvije utakmice imaju maksimalan učinak.

Dakle, kvalifikacije su praktično već izgubljene…

Hadžibegić će kao selektor Crne Gore debitovati protiv Mađarske u prijateljskom susretu 5. septembra, a pet dana kasnije čega ga vatreno krštenje - u kvalifikacijama u Podgoricu stiže Češka, na jubilarni 100. meč naše selekcije od nastanka.

Sve vijesti