Petorica idu na posao, trener POMEŠAO Partizan i Zvezdu

Autor:

"Pobedili smo Škote, dajte i Srbe!", kazao je trener "Nomada" pre nego što je pomešao Crvenu zvezdu i Partizan.

Petorica idu na posao, trener POMEŠAO Partizan i Zvezdu Foto: Hector Vivas/Getty Images/Guliver

Kakav uspeh Velšana!

Poluprofesionalni klub Konah Kvej Nomads plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope senzacionalnim preokretom protiv daleko poznatijeg Kilmarnoka.

Najavljivali su Škoti lak prolazak pred svojim navijačima, međutim Velšani su uspeli da naprave iznenađenje koje je trener Endi Morison već nazvao jednim od najvećih u istoriji ovog takmičenja, čak kazavši da je to "veći rezultat od pobede Liverpula nad Barselonom".

Ova pobeda značila je i da će Konah Kvej Nomads biti rival Partizana u drugoj rundi kvalifikacija Lige Evrope što im je drugi dolazak u Srbiju - već su igrali i sa Vojvodinom.


Međutim, zbog prevelikog adrenalina Morison je pogrešio ime kluba s kojim igraju.

"Moramo da uživamo, spustimo se na zemlju, pa opet isto da uradimo. Idemo u Srbiju da igramo protiv Crvene zvezde iz Beograda...", kazao je Robertson.

"Partizana?", odgovorio je novinar.

"Da, Partizana, da, to je veliki izazov za nas!".

Endi Morison je naveo da prezadovoljan što je jedan tim iz Velsa uspeo da pobedi Škote, kao i da se više puta posle meča "uštinuo" kako bi proverio da li sanja, a potom je opisao i konstantne probleme kakve ima trener jednog poluprofesionalnog kluba.

Fudbaleri nisu posvećeni jedino treninzima, utakmicama, taktici...

"Momci su presrećni, vraćaju se u pet ujutro u Vels, a petorica posle toga moraju na posao! Onda moramo da se spremimo za Srbiju naredne nedelje", kazao je Morison.

Zanimljiva je bila i njegova konstatacija da se nedovoljno priča o uspehu koji je napravio sa "Nomadima" i da bi to bilo daleko drugačije da umesto njega klub vodi neki mladi trener Milana - čak je u sekundi smislio i ime Andreas Morisijani!

"Pobedili smo Škote, dajte i Srbe! Ne brinem se, borićemo se sa svakim...", zaključio je Morison u razgovoru sa novinarima posle meča.

Pogledajte i smešan snimak sa tribina sa navijačima Kilmarnoka koji su u neverici posmatrali kako njihov tim ispada iz Evrope iako je u prvoj utakmici u Velsu slavio 2:1, da bi sedam dana kasnije nadobudni Škoti izgubili 2:0.

Sve vijesti