Crna Gora zatražila izručenje Vukotića

Autor:

Crna Gora je uputila zahtjev Srbiji za izručenje Kotoranina Jovana Vukotića (38), označenog kao vođu škaljarskog klana.

0
A- A A+
Škaljari, Škaljarci, Škaljarski klan Foto: MONDO

  Vukotić se nalazi u zatvoru u Srbiji jer je osuđen zbog falsifikovanja isprava na 15 mjeseci zatvora, piše Pobjeda podsejćajući da ga Crna Gora potražuje zbog tri istrage.

Podgorički dnevnik podsjeća da se Vukotić u dvije istrage  sumnjiči za pokušaj ubistva, a u jednoj za utaju poreza.

Crnogorske vlasti su za Kotoraninom raspisale međunarodnu potjernicu i očekuju da bude izručen nakon što odleži zatvorsku kaznu u Srbiji.

Vukotić prema evidenciji bezbjednosnog sektora sa sugrađaninom Igorom Dedovićem i bratom Igorom predvodi škaljarski klan.


Uhapšen je 10. septembra prošle godine sa falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i sjutradan je deportovan Srbiji. Zbog tog djela je u Srbiji pravosnažno osuđen na petnaestomjesečnu zatvorsku kaznu.

Crnogorske vlasti ga potražuju zbog sumnje da je 2016. godine učestvovao u ranjavanju Vojina Stupara i Miloša Radonjića članova kavačke grupe, a njegovo ime povezuje se i sa napadom na Tamaru Zvicer, ženu Radoja Zvicera. Protiv njega je u toku istraga u Osnovnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose.

Prvom prijavom Vukotić se tereti da je 27. marta 2016. godine sa Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem pucao na Stupara i Miloša Radonjića.

Šaković je uhapšen 7. februara, dok je Dedović nedostupan našim istražiteljima i za njim je raspisana crvena međunarodna potjernica, podsjeća.

I Jovanov brat Igor je pod istragom Specijalnog tužilaštva zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe koja je planirala više likvidacije.

Igorov i Jovanov otac Veselin Vukotić ubijen je nedavno na kućnom pragu u naselju Dobrota. Policija taj slučaj nije rasvijetlila, ali istraga ukazuje da je to ubistvo naručeno iz kavačke kriminalne grupe, piše Pobjeda.

Sve vijesti