"FILMSKA" priča: Kako su dva Majbaha stigla u S. Koreju

Autor:

Da bi dva Mercedes-Majbaha stigla do Kim Džong-una i zaobišla međunarodne sankcije, bilo je potrebno pet mjeseci, učestvovalo je pet kompanija iz pet zemalja

"FILMSKA" priča: Kako su dva Majbaha stigla u S. Koreju Foto: promo/Daimler AG

"Nemamo ideju odakle naše limuzine (Mercedes-Majbah) u Severnoj Koreji", glasilo je saopštenje Daimlera na informaciju da Kim Džong-un posjeduje dva luksuzna blindirana Mercedes-Majbaha – S600 Pulman i S62.

Portal The Drive donosi "filmsku" priču kako su ovi modeli dospjeli u Sjevernu Koreju koja je pod sankcijama UN-a u okviru kojih je zabranjen uvoz luksuzne robe u koju svakako spadaju i ove limuzine.

Centar za napredne studije odbrane (C4ADS), neprofitna organizacija sa sjedištem u Vašingtonu, u partnerstvu sa Nju Jork Tajmsom, objavila je izvještaj 16. jula. Izvještaj takođe navodi da su analitičari koristili "softver i sisteme" Palantira, kalifornijske kompanije za softver i analitiku, koja je usko povezana sa američkim obavještajcima i američkom vojskom.

U izvještaju se navodi da su najnovije predsjedničke limuzine, koje je javnost prvi put vidjela u februaru ove godine, prokrijumčarene prilično zanimljivom trasom sa "zaustavljanjima" u Kini, Japanu, Južnoj Koreji i Rusiji.

Pored ova dva automobila, sjevernokorejski režim je od 2016, usprkos sankcijama, uvezao više od 800 stranih automobila i kamiona, uključujući i luksuzne modele.

Analiza se u velikoj mjeri usredsređuje na slučaj ova dva Majbaha, od kojih se u jednom Kim vozio u Vijetnamu gde se početkom godine sastao sa američkim predsjednikom, Donaldom Trampom.

"Vrhunska luksuzna roba ima zajedničke karakteristike sa robom koju Sjeverna Koreja koristi u programu naoružanja: obije su dificitarne, skupe i imaju veliki značaj za Kimov režim", stoji u izvještaju C4ADS. "Međutim, za razliku od vojne robe, put luksuznih proizvoda, kao što su blindirana vozila marke Mercedes, lako se mogu pronaći u javno dostupnim trgovačkim evidencijama i u lukama."

Tačno porijeklo modela S600 je pomalo nejasno. Daimler, čiji je Mercedes-Majbah brend, prodaje oklopljene verzije "Pullman Guard" posebnim VIP osobama, uključujući vladine zvaničnike, i kaže da uvijek detaljno proverava sve potencijalne kupce. Kompanija je negirala da je prodala ove ili bilo koje druge svoje modele pojedincima koji imaju veze sa Sjevernom Korejom.

Upitno je bilo i da li su ovo "original" blindirani Pulmani ili "obični" kojima je naknadno ugrađen oklop. Gledajući video snimke iz Sjeverne Koreje iz februara 2019. godine, NK Pro, američki portal koji prati situaciju u Sjevernoj Koreji, ukazao je na neke razlike između Kimovog S600 i standardnog S600 sugerišući da je njegova verzija ona "prava", odnosno blindirana od strane Daimlera.

Par Majbaha na putu oko svijeta

Što je tačne putanje, ostanovljeno je da su u junu 2018. automobili, u odvojenim kontejnerima, stigli u luku Roterdam u Holandiji. Holandska špediterska kompanija ih stavlja na brod u upućuje ka kineskoj luci Dalian. Tamo ih preuzima jedna japanska trgovačka kompanija i prosleđuje za japansku Osaku. Tamo ih preuzima druga špediterska kompanija i šalje iz u Busan u Južnoj Koreji.

Ono što se desilo nakon što su automobili stigli u Busan 30. septembra 2018. godine, suština je priče. Navodno, automobili su utovareni na DN5505, teretni brod pod zastavom Toga koji je pripadao kompaniji registrovanoj na Maršalskim ostrvima. Podaci sa otpremice pokazuju da su automobili formalno isporučeni toj kompaniji putem drugih špediterskih firmi.

Nakon toga, stvari postaju mutne, piše portal The Drive. Ubrzo nakon preuzimanja automobila u Busanu, DN5505 je isplovio ka svom odredištu, luci Nakhodka u Rusiji, gdje je trebalo da stigne 5. oktobra 2018. godine. Međutim, 1. oktobra brod je isključio brodski transponder. Brodski signal se nije pojavio sve dok 19. oktobra, 18 dana kasnije.

Kada se ponovo pojavio na "radaru" bio je na povratku ka Busanu. C4ADS nije našao nijedan izveštaj da je brod tih dana stigao u Nakhodku, ili bilo koju od pet drugih ruskih luka na Dalekom istoku. Međutim, nakon dolaska u južnokorejski Pohang, posada broda obavijestila je južnokorejske carinske službenike da je u Nakhodki pokupila teret uglja.

S druge strane, 7. oktobra 2018. godine, Er Korio, državna aviokompanija Sjeverne Koreje, poslala je tri kargo aviona Il-76 u Vladivostok u Rusiji, koji se nalazi na oko tri sata vožnje istočno od Nakhodke.

C4ADS piše da se ovi avioni često prevoze vozila prilikom Kimovih putovanja u inostranstvo, kao i da saobraća između Sjeverne Koreje i Vladivostoka, ali neredovno. Oktobarski let je bio neplaniran i izgledala da nije bio u vezi sa bilo kojom drugom poznatom državnom aktivnošću Sjeverne Koreje. Ujedno korejski avioni su na toj relaciju putovali posljednji put jula te godine.

Vjeruje se da su automobili jednim od tih aviona stigli u Sjevernu Koreju. Četiri mjeseca kasnije, sjevernokorejski državni mediji objavili su video u kome se Kim vozi u jednoj od svojih novih limuzina.

Istraga

Cijela priča deluje prilično sumnjivo, a posebno jer su protiv špediterske kompanije, koja je prevezla Mercedese iz Japana u Južnu Koreju, i kompanije čiji je brod DN5505, podignute optužnice zbog kršenja sankcija.

U februaru 2019, južnokorejske vlasti su zaplijenile DN5505 u okviru istrage o izvozu sjevernokorejskog uglja kojim su prekršene međunarodne sankcije. Istog mjeseca, Južna Koreja je zadržala tanker Katrin, u vlasništvu optužene kompanije, pod sumnjom da je dopremio naftne derivate u Sjevernu Koreju, opet kršeći međunarodne sankcije.

Izgleda da je vlasnik broda DN5505 ruski biznismen Danil Kazačuk, koji je na kratko 2018. godine bio i vlasnik Katrin, stoji u izvještaju C4ADS-a. Kazačuk, koji je ujedno i vlasnik prodavnice automobila u Vladivostoku, negirao je, u intervjuu Njujork Tajmsu, da je odgovoran za ono što su brodovi prenijeli, ali nije jasno da li je bio svjestan, odnosno uključen u krijumčarenje Majbaha.

"Ovo je poslovna tajna moje kompanije", rekao je Kazačuk telefonom iz Rusije. "Zašto moram svima da kažem gdje sam kupio ove automobile i kome sam ih prodao?"

U međuvremenu, Ujedinjene nacije istražuju aktivnosti kompanije Enermaks Koreja takođe zbog kršenja sankcija prema Sjevernoj Koreji. Enermaks se dovodi u vezi sa jednim sjevernokorejskim brodom, koji se sada nalazi u "pritvoru" američkih vlasti.

Enermaks je negirao tvrdnje da je ugalj sa DN5505 zapravo iz Sjeverne Koreje. Enermaks je takođe saopštio da je radio sa indonežanskom kompanijom oko kupovine uglja, ali da je taj posao propao prije bilo kakvih novčanih transakcija. Neimenovani predstavnik kompanije je, u razgovoru za NK Pro, takođe doveo u pitanje kako je brod uopšte mogao da prevozi automobile.

"Na plovilu postoji otvor za ugalj", objasnio je zvaničnik Enermaksa za NK Pro. "Otvorimo poklopac i ubacimo ugalj. Ali kako je moguće da se to napuni automobilima?"

To, naravno, ne znači da brod možda nema modifikacije za krijumčarenje drugih stvari. DN5505 inače ima veze sa Oušn Meritajm Menadžmentom, kompanijom vezanom za krijumčarenje oružja Sjeverne Koreje.

Istraga o Enermaksu je u toku i njujorški list primjećuje da ne postoje čvrsti dokazi koji Kazačuka direktno povezuju sa krijumčarskim mrežama Sjeverne Koreje. Međutim, njegovi mutni poslovi i veze s pomenutim brodovima samo naglašavaju sivo tržište s kojim možda posluje režim u Pjongjangu.

C4ADS kaže da postoje jake indicije da je na ovakav ili sličan način Sjeverna Koreja uvezla ukupno 803 automobila uključujući i luksuzne modele. Većina ovih vozila kupljena je u Rusiji, ali da su ruski modeli (537 sportskih terenaca UAZ Patriot) bili u samo sedam od ukupno 82 pošiljke.

Ujedinjene nacije su ukazale da su i neke firme u Sjedinjenim Državama na određeni način uključene u ovu međunarodnu operaciju krijumčarenja. U maju 2019. godine, američki zvaničnici su odbili da potvrde ili poreknu postojanje bilo kakvih istraga o bilo kojoj američkoj kompaniji zbog učešća u isporuci luksuznih vozila u Sjevernu Koreju.

Zanimljivo je da se, u trenutku kada su u Sjevernu Koreju pristizala dva Majbaha, u oktobru 2018. Kim Džong-un sastao sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom. Na taj sastanak Kim je stigao u, tada prvi put viđenom, Rols-Rojs Fantomu.

Sve ovo dolazi u trenutku kada Sjeverna Koreja nastavlja da se zalaže za olakšanje sankcija, posebno od strane Sjedinjenih Država, u zamjenu za napredak u razgovorima u vezi sa kontroverznim nuklearnim naoružanjem i programima balističkih raketa. Međutim, izvještaj C4ADS-a jasno pokazuje da je ova azijska zemlja u međuvremenu razvila opsežni sistem za zaobilaženje tih sankcija, kako bi ispunila zahtjeve predsjednika i njegovih najbližih saradnika, piše portal The Drive.

Ovo putovanje Majbaha u Sjevernu Koreju u periodu od juna do oktobra 2018. godine, u kojem je učestvovalo najmanje pet različitih kompanija iz pet zemalja, pokazuje koliko je zaista teško izolovati bilo koji režim, pa i sjevernokorejski, u svijetu međusobno isprepletane globalne ekonomije.

Sve vijesti