Koje nove emodžije dobijaju Android, a koje iOS uređaji

Autor:

Ako ste uvek željeli da svoja osjećanja iskažete sličicama bijelog luka ili lenjivca koji visi na grani - dolazi vaših pet minuta!

Koje nove emodžije dobijaju Android, a koje iOS uređaji Foto: blog.google.com

Nedavno je u svijetu obilježen nezvanični "Emodži dan", a proizvođači Android i iOS uređaja objavili su da uvode na desetine novih!

Ako imate Apple uređaj, sa novim iOS 13.0 apdejtom dobićete čak 230 novih sličica! Ova kompanija saopštila je da će fokus prebaciti na inkluzivnost i ravnopravnost polova.

Među potpuno novim su čovječuljci koji koriste slušne aparate, kolica, pse vodiče ili imaju protetičke udove.

Već neko vrijeme, možete da birate boju kože svojih emodžija, ali ćete sada moći da birate i njihov pol ukoliko je riječ o paru koji se drži za ruke i nije iste rase.

Korisnici iOS uređaja dobiće i emodžije tradicionalnog indijskog sarija, ptice flamingo, a od hrane noviteti su falafel i vafle!

Kada je u pitanju Android, ponudiće nešto manji izbor, takođe fokusiran na inkluziju i ravnopravnost muškaraca i žena.

"Samo jedan od primjera je činjenica da emodži koji je kod frizera najčešće bude žena, dok pretraga 'policajac' izbaci muškarca u uniformi. Zato ćemo ponuditi i rodno neutralan dizajn, dok će korisnici koji baš žele da odaberu jedan, ili drugi pol, sada moći i da biraju," saopštio je Google.

Na Android stižu i emodžiji tvora, lenjivca, vidre, baletanki, indijske dija lampe, bijelog luka, i mnogi drugi.

Sve vijesti