RASIZAM u SAD: Trampove pristalice: "Neka ide kući!"

Autor:

Novi rasistički incidenti tokom kampanje Donalda Trampa. I fizički OBRAČUN sa muškarcem koji se u gomili Trampovih pristalica okuražio da se suprostavi! POGLEDAJTE!

0
A- A A+
Tramp Foto: YouTube/screenshot

Tokom govora na skupu u Grinvilu u Severnoj Karolini američki predsednik Donald Tramp se ponovo obrušio na pojedine članice Kongresa iz Demokratske stranke, a na svako pominjanje imena jedne od njih njegove pristalice su bučno negodovale.

Na pomen imena Ilhane Omar iz Minesote, države za koju je Tramp rekao da je "zamalo i tamo pobedio" na prethodnim izborima, njegove pristalice su vikale: "Pošaljite je kući!".

Tramp je žestoko napao, kako je rekao, "ekstremističko levo krilo Demokratske stranke", koje je "najglasnije" i koje, kaže, "odbacuje sve što za šta se zalaže američka nacija", mada je dodao da su mnogi glasači, demokratski opredeljeni, zaokružili njegovo ime na listiću, na čemu im se zahvalio.

"Mnogi ti glasovi vide Ameriku kao silu zla i veoma loše govore o našoj zemlji. Hoće da pogaze naš Ustav, oslabe našu vojsku, i unište sve vrednosti ove veličanstvene zemlje", rekao je Tramp.

Njegova meta posebno bila je Ilhan Omar za koju je rekao da "podržava Al Kaidu", da minimalizuje teroristički napad na njujorške kule septembra 2001. godine, da govori kako je terorizam zapravo odgovor na američki teror širom sveta.

Ilhan Omar ima 36 godina, rođena je u Mogadišu u Somaliji, a od 1992. godine živi u SAD, jer je cela njena porodica izbegla iz ratom zahvaćene Somalije.

"Znate šta ona kaže za teroristički napad na Njujork? Da su 'neki ljudi tada uradili nešto'. Paa, ne bih rekao! Ona se zalaže za samilost za borce ISIS-a, za teroriste! Ona govori da je Al Kaida čini ponosnom! Naš neprijatelj, ona tako govori o našem neprijatelju, koji je ozbiljan problem i koji rešavamo, ali oni uvek negde 'izgmižu". Omar krivi SAD i za krizu u Venecueli i vređa vredan američki narod, govoreći da je neznanje veliki problem u mnogim delovima naše zemlje. I na kraju i najvažnije, Omar ima istoriju pokretanja užasnih antisemitskih poruka", tvrdi Tramp.

Na to su njegove pristalice povikale: "Pošaljite je nazad!".

DEO GOVORA TRAMPA (uzvici njegovih pristalica na kraju snimka)

Izvor: YouTube/CBSN

Tokom govora dogodio se incident, kada se muškarac glasno suprostavio Trampu i njegovim porukama, a potom su ga napale Trampove pristalice. Potom je taj muškarac na grub način izveden iz sale. 

A Tramp je incident i tog muškarca ovako prokomentarisao: "Ide sad kući kod mame. 'Mamice, izvini, nisam hteo da te osramotim'".

POGLEDAJTE

Izvor: YuTube/Fox News

Sve vijesti