“Da se zahvalimo vjernim navijačima”

Autor:

Fudbaleri Budućnosti večeras igraju revanš utakmicu 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Narve Trans, žele još jedan trijumf poslije estonskih 2:0

“Da se zahvalimo vjernim navijačima” Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Vrijeme je za revanš!

Budućnost pod Goricom nakon estonskih 2:0 igra protiv Narve Trans (večeras, 20.45, RTCG 2) revanš 1. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Podgorička publika željna evropskih okršaja već razmišlja o 2. kolu i Zarji iz Ukrajine, ali Branko Brnović je koncentrisan samo na Estonce.

Mislimo samo na Narvu Trans, jer idemo od utakmice do utakmice. Obično znamo da potcijenimo neke stvari, posebno kada je Budućnost u pitanju. Protivnik je ozbiljna ekipa, ima četiri pet ozbiljnih igrača, da je u našoj ligi borio bi se za vrh”, poručio je 51-godišnji šef stručnog štaba "plavih", koji je kao po navici optimista...

Uvijek govorim igračima da se nikoga ne plašimo, ali se u javnosti stvori slika da je sve što Budućnost uradi malo, a ako se desi neki kiks onda je to velika stvar. Drama”.

“Plavi” su čuli da će ih predstavnici Zarje skenirati u Podgorici, ali se ne opterećuju. Cilj je još jednom savladati petoplasirani tim estonske Mejstrilige (20 bodova na 19 utakmica)...

Narva ima brze i hitre igrače, igra na kontre bez obzira koji je rezultat u pitanju. Plan je da imamo posjed i ako budemo igrali našu igru neće biti problema. Međutim, ako pomislimo da je gotovo, možemo primiti gol i onda si već u frci. Vjerujem da ćemo da imamo koncetraciju, a utakmica može da bude opasna za pojedine igrače, jer se teško dolazi do startnih 11, a lako ispada iz njih”, poručio je bivši selektor, koji je poručio da ne pravi razliku između mladih i starih igrača, već da će igrati najbolji.

Draško Božović spada u red iskusnijih igrača, a na sredini terena zajedno sa Milošem Mijićem daje ton plavoj igri...

Neće nam biti lako, jer protivnik dobro stoji na terenu, teško ga je probiti i napraviti šansu. Međutim, kontrolisali smo igru u Estoniji, a vjerujem da ćemo i na našem terenu. Iskreno, vjerujem da možemo još bolje da igramo, jer nismo ni na 70 odsto mogućnosti”, poručio je 31-godišnji vezista, koji razmišlja samo o trijumfu.

Na nama je da pokažemo karakter i da smo prava grupa. Jesmo na pragu 2. kola, ali moramo da potvrdimo prolaz i da se zahvalimo navijačima što su nas bodrili u prvom meču, jer su prešli veliki put. Evropske utakmice su dodatni motiv za nas, a posebno za mlađe igrače i podgoričku publiku koja je željna jakih utakmica", podvukao je Božović.

Tagovi:
Sve vijesti