Kuzmić probuđen iz kome, podrška od Dragića i Dončića

Autor:

U četvrtak oko 16 časova centar reprezentacije Srbije prvi put je postao svjestan od saobraćajne nesreće.

Kuzmić probuđen iz kome, podrška od Dragića i Dončića Foto: MONDO/Goran Arbutina

"Novi pregledi skenerom glave i pluća pokazali su da nema komplikacija", stajalo je u četvrtak u podnevnom saopštenju KK Crvena zvezda o zdravstvenom stanju teško povrijeđenog košarkaša, Ognjena Kuzmića.

Crveno-bijeli su na zvaničnom klupskom portalu objavili da "sledi Kuzmićevo buđenje iz indukovane kome", a onda su se oko 16 časova oglasili još jednim saopštenjem.U tom obraćanju javnosti potvrđeno je da je košarkaš prvi put postao svjestan od saobraćajne nesreće.

"Košarkaš Crvene zvezde mts Ognjen Kuzmić probudio se u četvrtak u popodnevnim časovima iz kome, i u svjesnom je stanju. Ognjen pozitivno reaguje na sve terapije, a ljekarski tim Urgentnog centra zadovoljan je i činjenicom da se povlače kontuzione promjene na plućima, izazvane saobraćajnom nesrećom koju je Kuzmić doživeo u nedjelju u jutarnjim časovima".

Reagujući na vest o Kuzmićevom boljitku, na Twitteru su se obradovale i poznate košarkaške zvezde, poput Gorana Dragića i Luke Dončića.


Izvor: mondo.ba/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U podnevnoj poruci sa Malog Kalemegdana pisalo je...

"KK Crvena zvezda mts obavještava javnost da je našem košarkašu Ognjenu Kuzmiću, nakon jučerašnje maksilofacijalne operacije, u četvrtak urađen novi detaljan pregled skenerom. Novi pregledi skenerom, glave i pluća, koje je obavio ljekarski tim Urgentnog centra u Beogradu, pokazali su da nema pojave novih procesa i komplikacija povreda glave", navode crveno-bijeli i napominju da je, citiramo, "mozak i dalje blago otečen nakon traume".

"Takođe, novi pregledi pluća su pokazali znatno bolje rezultate, i odlukom ljekarskog tima Ognjen Kuzmić će polako biti probuđen iz stanja indukovane kome u kojoj se nalazi od nedjelje kada je doživio tešku saobraćajnu nesreću. Klub će kao i do sada nastaviti svakodnevno i u dogovoru sa ljekarskim timom da informiše javnost o zdravstvenom stanju reprezentativca Srbije i košarkaša Crvene zvezde", stoji na sajtu šampiona Srbije uz javno iskazanu zahvalnost svima koji su pružali i pružaju podršku 29-godišnjaku iz Doboja.

"KK Crvena zvezda mts još jednom se zahvaljuje svima koji i dalje svakodnevno izražavaju brigu i pružaju veliku podršku našem igraču Ognjenu Kuzmiću".

Tagovi:
Sve vijesti