INSTAGRAM REVOLUCIJA: Nema više brojanja lajkova!

Autor:

Instagram više neće prikazivati koliko neki post ima lajkova, evo i zašto!

INSTAGRAM REVOLUCIJA: Nema više brojanja lajkova! Foto: Instagram

Instagram ubuduće neće prikazivati broj lajkova na nekom postu!

Kada korisnik postavi fotografiju ili video, i dalje će moći da vidi koliko je dobio lajkova, ali to neće videti niko drugi. Fotke i snimke ćete i dalje moći da lajkujete ali će broj "srculenaca" biti vidljiv samo osobi koja ih je postavila.

"Ideja je da ohrabrimo ljude da se fokusiraju na svoj sadržaj, i da uklonimo strah korisnika da će delovati nepopularno ako njihov sadržaj nema mnogo lajkova. Želimo da Instagram bude bezbedno mesto, da otklonimo pritisak koji korisnici osećaju, i da bez brige mogu da se izraze kako žele," saopštila je kompanija.

Novo pravilo već je primenjeno u Australiji, Kanadi, Japanu, Irskoj, Brazilu, Novom Zelandu, ali još uvek ne u ostatku sveta, mada će i tamo stići.

Ovo ne znači "kraj" za influensere, jer će poslovne stranice i brendovi i dalje u svojoj analitici moći da vide brojke, i neće uticati na alate kao što su Ads Manager ili Insights.

Brisanje vidljivih lajkova je još jedan u nizu koraka kojima ova društvena mreža želi da napravi "bezbedno okruženje", jer su trka za lajkovima, ali i postojanje toksičnih komentara, proglašeni glavnim krivcima za probleme sa mentalnim zdravljem ljudi koji provode mnogo vremena na ovoj mreži.

Tagovi:
Sve vijesti