Crvena potjernica za Novljaninom

Autor:

Crnogorske vlasti raspisale su crvenu potjernicu za Novljaninom N.I. zbog sumnje daje 6. juna učestvovao u ubistvu sugrađanina S.Š.(31), saznaje Pobjeda.

Crvena potjernica za Novljaninom Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Osim N.I. , za učešće u ubistvu S.Š. tereti se i bosansko-hercegovački državljanin D.Š., koji je 26. juna uhapšen u dijelu Sarajeva koji pripada Republici Srpskoj. Bosancu je nakon saslušanja određen ekstradicioni pritvor inedavno je Ministarstvo pravde Crne Gore uputilo zahtjev kolegama u Sarajevu i zatražilo njegovo izručenje.

S.Š. je iz vatrenog oružja ubijen u Herceg Novom u dvorištu vile “Akacija hil” u kojoj je živio. Tijelo mladića pronađeno je u dvorištu, unutar velikog kompleksa vila. U njega je ubica ispalio više hitaca, a nakon toga sa saučesnikom, koji ga je čekao na motoru, pobjegao. Inspektori su ubrzo nakon zločina pronašli tragove koji su im pomogli u rasvjetljavanju ubistva i identifikovanju počinioca. U šumi nedaleko od vile, u čijem dvorištu je pronađeno tijelo S.Š., nađen je i motor koji je vještačen u Forenzičkom centru. Nakon dobijanja nalaza iz Forenzičkog centra potvrđene su prvobitne sumnje istražitelja da su D.Š. i N.I. odgovorni za likvidaciju S.Š.. Opsežnom istragom tim inspektora je došao i do podataka da se nekoliko dana prije zločina S.Š. sukobio sa D.Š. i N.I.

Istražitelji vjeruju da motiv ubistva nije osveta, već da ga treba tražiti u sukobu unutar manje grupe koja je, kako se sumnja, povezana sa distribucijom narkotika. Inspektori su, prikupivši sva saznanja, isključili mogućnost da se radi o sukobu kriminalnih klanova jer se osumnjičeni ne dovode u vezu ni sa jednom grupom. N.I. je hapšen u Bijelom Polju i u Beogradu zbog droge i osuđivan je zbog tog krivičnog djela. S.Š.j je rođen u Bosni i Hercegovini, ali duže vrijeme živi u Herceg Novom.

Sve vijesti