Časlav Vešović novi predsjednik DPS-a u Podgorici

Autor:

Novi predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Glavnog grada je aktuelni zamjenik gradonačelnika Podgorice Časlav Vešović koji je na toj poziciji zamijenio sadašnjeg šefa podgoričkog DPS-a Vladana Vučelića.

Časlav Vešović novi predsjednik DPS-a u Podgorici Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

Kako saznaje Standard, u igri za prvog čovjeka podgoričkog DPS-a bio je i direktor preduzeća "Čistoća" Andrija Čađenović, zatim direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović.

Takođe, kandidati su bili i poslanica u Skupštini Crne Gore Daliborka Pejović i dugogodišnji funkcioner Božidar Vuksanović, ali je većinom glasova članova predsjedništva, za predsjednika DPS Podgorica izabran aktuelni zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović.

Funkciju predsjednika podgoričkog odbora DPS-a do sada je obavljao Vladan Vučelić.

Časlav Vešović, diplomirani inženjer elektrotehnike, izabran je po drugi put za zamjenika gradonačelnika, 12. septembra 2018. godine. Prethodni mandat obavljao je u periodu od 07. novembra 2014. do 31. jula 2018. godine. Radno iskustvo je započeo u Atlasmont banci, a u periodu od 2002. do 2018. godine pet puta je biran za odbornika u Skupštini Glavnog grada-Podgorica.

Obavljao je i funkciju direktora Javnog preduzeća “Sportski objekti Podgorica” od decembra 2010. do aprila 2012. godine, nakon čega je izabran za portparola Demokratske partije socijalista. Bio je član i predsjednik Savjeta za civilno vazuhoplovstvo od 2009. do 2017. godine. U periodu od 2002. do 2007. godine imenovan u dva mandata za predsjednika Savjeta mladih Demokratske partije socijalista.Od 2002. godine je neprekidno član Glavnog Odbora DPS-a Crne Gore.

Autor je naučnih radova “Koncept smart card i njena primjena u zdravstvu” i Smart kartica u zdravstvenom sistemu Crne Gore. Prisustvovao je brojnim konferencijama, kongresima i okruglim stolovima u ulozi učesnika i predavača.

Rođen je u Podgorici 16.11.1979. godine. Oženjen je i otac dvoje djece.

Tagovi:
Sve vijesti