Luka Jović bio OPSJEDNUT golovima i očaran dvojicom

Autor:

Novi igrač Real Madrida u članku za "The Player's Tribune" pričao o mnogim tema, otkrivši koja dvojica napadača su mu bili omiljeni tokom odrastanja.

Luka Jović bio OPSJEDNUT golovima i očaran dvojicom Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Prvih fudbalskih koraka i kompletnog razvojnog puta, sve do dresa Real Madrida, prisjetio se Luka Jović u članku za čuveni "The Player's Tribune" portal, za koji sportisti pišu autobiografske tekstove.

Pisao je o svom odrastanju, savjetima koje je dobijao kroz karijeru... Do ostvarenja snova i potpisa ugovora sa "kraljevskim klubom" prije nekoliko nedjelja.

Navijači Real Madrida, ali i svi oni koji pomno prate karijeru 21-godišnjeg srpskog napadača, u članku mogu pročitati mnogo zanimljivih podataka koji daju kompletniju sliku o momku iz sela Batar nedaleko od Bijeljine.

"Ponekad pomislim da sam rođen s tim", počinje Luka svoju priču.

"Svako u životu posjeduje određeni talenat. Mislim da je moj postizanje pogodaka!"

luka jović, real madrid Foto: Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Već iz ove rečenice jasno je da mladi fudbaler plijeni samopouzdanjem. Sa sigurnošću se može reći da zna da su ove uvodne riječi mogle biti jedine koje će pojedini navijači pročitati, ili bar zapamtiti. To su naslovi, riječi koje naglašavaju očekivanja, ono što treba da Luka pruži nezasitoj gomili.

Naravno, svaki razuman čitalac nastaviće da čita, sa željom da shvati odakle je stiglo svo to samopouzdanje, a još više dubine leži u njegovom monologu.

"Ne znam kako sam postao napadač, ali otkad pamtim za sebe, bio sam opsjednut postizanjem golova. Kada sam bio dijete, imao sam dvije VHS kasete svih golova sa svih svjetskih prvenstava do, ja mislim, 2006. godine. Sjećam se da sam bio očaran Rožeom Milom iz Kameruna na Mundijalu 1990. godine i, naravno, Ronaldom - pravim Ronaldom".

"Bio sam opsjednut njegovom 'biciklicom' protiv golmana. Sjećam se da je bio tako brz, kao magični trik, i vježbao sam taj potez kod kuće. Ronaldo je igrao sa takvom lakoćom, kao da je bio na 30 odsto i smatrao sam to nevjerovatnim. Njegov stil i samopouzdanje ostavili su trag na mene".

Nakon što se prisjetio prvih koraka kao mladi fudbaler i velike žrtve sa kojom se njegova porodica suočila kako bi mu omoguća da se bavi fudbalom, pojasnio je kako je stigao do Crvene zvezde sa osam godina, a zatim se prisjetio i gola u "vječitom derbiju".

"Ljudi koji nisu iz Srbije možda to neće shvatiti. Crvena zvezda je drugačija na način koji se ne može opisati."

luka jović Foto: MN Press

Odrastanje u takvom okruženju, kaže, pružilo mu je potrebno samopouzdanje, nakon čega se nije plašio ničega.

Luka Jović potpisao za Real Madrid (VIDEO, FOTO)

Od skrivenih suza iz Lisabona, tokom pozajmice u Benfiki, do meteorskog uspona u Bundesligi sa klubom koji će uvijek zauzimati posebno mjesto, Jović je, čini se, uzeo sve u svoje ruke. Naredni njegov korak bio je dolazak na "Santjago Bernabeu", gdje će, nada se, a ne očekuje, pokazati talenat sa kojim je rođen.

Kompletan članak na sajtu "Players Tribune" pročitajte OVDJE.

Sve vijesti