Kineska televizija snima dokumentarac o Crnoj Gori

Autor:

Televizijska ekipa kineskog CCTV kanala 6 snima dokumentarni film o Crnoj Gori, koji će premijerno biti prikazan početkom oktobra, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

0
A- A A+
Crna Gora, crnogorska zastava, zastava Crne Gore Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

  NTO je, kako su kazali njeni predstavnici, organizovala studijsku posjetu kineske televizijske ekipe, koja je počela u subotu i trajaće do petka.

„Novinari su prethodnih dana posjetili i snimili filmske lokacije koje će se naći u dokumentarcu. Snimali su nacionalne parkove Durmitor i Skadarsko jezero, Budvu, a danas će snimati Cetinje, Kotor i Perast“, navodi se u saopštenju NTO.

Programom posjete narednih dana previđeno je i snimanje Plave pećine kod Herceg Novog i ulcinjskog starog grada.

Iz NTO su kazali da je CCTV kanal 6 prvi i jedini nacionalni filmski kanal, a u posljednjih 18 godina od osnivanja svojim programom je doprinio i stimulisao putovanje Kineza u druge destinacije.

Studijska posjeta je organizovana uz podršku lokalnih turističkih organizacija Budve, Kotora, Bara, Ulcinja, Herceg Novog i Cetinja, kao i Nacionalnih parkova Crne Gore.

Podršku realizaciji posjete pružio je Filmski centar Crne Gore, reditelj Ivan Marinović i producenti Ivan Đurović i Veliša Popović.

Sve vijesti