Makron: Došao sam u Srbiju da okrenemo novu stranu

Autor:

Predsjednik Francuske Emanuel Makron rekao je da je danas došao u Beograd da okrene novu stranu, potvrdi i gradi nova partnerstva sa Srbijom.

Makron: Došao sam u Srbiju da okrenemo novu stranu Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

"Želimo zajedno da okrenemo novu stranu", rekao je Makron na aerodromu Nikola Tesla gdje je sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem otkrio ploču povodom zvaničnog početka radova na modernizaciji beogradskog aerodroma.

On je podsjetio da 18 godina nijedan predsjednik Francuske nije došao u Srbiju, što je, kako je rekao, previše dug period.

"Došao sam ovdje da vidim vas, vašu vladu, preduzetnike, ali i da razgovaram sa cijelim srpskim narodom i da kažem koliko poštujemo i koliko prijateljstvo Francuska gaji prema Srbiji", istakao je Makron, prenosi Tanjug.

On je rekao da je ova godina posebna jer se slavio kraj Velikog rata, kada su se narodi Srbije i Francuske borili zajedno za slobodu, te da se slavi 180 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa dvije zemlje.

"To je naša zajednička istorija, nešto što nas obavezuje za budućnosti", rekao je Makron.

On je kazao da je koncesija Vansija na aeodromu još jedan simbol trgovinskih donosa, navodeći da želi da se grade nova partnerstva između država i da se zajedno radi.

Sve vijesti