Gojković: Sami smo krivi, Savić: Trebali smo iz kafane

Autor:

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore djelimično zadovoljan remijem protiv Srbije, a vođa “delfina” imao je opasku na termin odigravanja utakmice

0
A- A A+
Vladimir Gojković Foto: MONDO

  Na startu Svjetskog prvenstva u vaterpolu u Kini - remi!

“Ajkule” su odigrale neriješene sa šarenim sastavom Srbije na otvaranju grupe A, a poslije svega viđenog ostaje žal za pobjedom, jer su izabranici Vladimira Gojkovića sredinom posljednje četvrtine imali vođstvo od 10:8.

Ali, kao što su naši momci uspjeli da stignu “delfine” nakon lošeg starta (Srbija vodila 2:0, 4:1, 6:3), tako su učenici Dejana Savića uspjeli da pritisnu nas u finišu.

Bili smo loši u početku, stalno smo jurili zaostatak, išlo je i do tri gola. Vidjelo se na kraju druge četvrtine da preuzimamo kontrolu igre i da imamo dosta veći broj šansi koje nijesmo iskoristili. Uspjeli smo da okrenemo rezultat u trećoj i čevrtoj četvrtini, da dođemo do dva gola razlike, nije moglo bolje. Možemo reći da smo izgubili meč koji smo imali u rukama, našim greškama. Primili smo dosta neočekivanih golova”, rekao je selektor Gojković.

A žal za trijumfom ostaje nakon svega, jer je naš najbolji igrač Aleksandar Ivović imao šut za pobjedu pri rezultatu 10:10.

Srbija je bila izuzetno dobar protivnik, ali smo od polovine meča imali sve u našim rukama. Zašto je početak bio spor? Prva utakmica, novi bazen, plivanje je bilo malo loše. Tek početkom druge smo počeli bolje da plivamo, ali nijesmo to valorizovali na način na koji smo mogli. Igrač više u početku je bio loš, kasnije smo neke iskoristili. Imali smo veliki broj šansi, sami smo krivi što nijesmo slavili u ovom meču”, zaključio je Gojković.

Selektor vaterpolo selekcije Srbije je poručio da niko ne može da bude zadovoljan neriješenim rezultatom, ali je imao komentar na termin odigravanja utakmice, koja je počela u 8.30 časova po lokalnom vremenu.

Najzanimljivije od svega je satnica utakmice, prvi meč u 08:30. To ne odgovara ni Srbima ni Crnogorcima, jedino ako se nijesmo vratili direktno iz kafane. Imali smo kontrolu na početku meča, pogotovo sa igračem manje. Kasnije smo izgubili kontrolu, tačnije glavu. Crna Gora je uspjela da preokrene rezultat u ozbiljnu prednost, ali smo individualnim kvalitetom došli do realnog rezultata”, jasan je Dejan Savić.

Tagovi:
Sve vijesti