Spriječiće gradnju petlje ako im se ne ispune uslovi

Autor:

Vlasnici lokacija na kojima treba da počne izgradnja prve faze petlje Smokovac, na dionici autoputa Podgorica-Kolašin, uputili su Vladi listu zahtjeva bez čijeg ispunjenja neće dozvoliti početak gradnje, pišu Vijesti.

0
A- A A+
Duško Marković, autoput Foto: Twitter/Vlada CG

  Peticiju upućenu premijeru Dušku Markoviću, ministrima saobraćaja i održivog razvoja i turizma, Osmanu Nurkoviću i Plavu Raduloviću, i direktoru jedinici za izgradnju autoputa u Monteputu, Goranu Vujoviću potpisalo je 59 vlasnika lokacija na kojima treba da počne gradnja.

Najveći dio lokacija, prema prilogu u govora od 12. aprila, Vlada je trebalo da ekspropriše i ustupi izvođaču do 1. jula, a ostalo do 1. avgusta.

Rok za završetak izgradnje petlje je 30. septembar naredne godine.

Na pitanje Vijesti da li su te lokacije ustupljene izvođaču i kasni li se sa tim pripremnim poslovima, iz Ministarstva saobraćaja je odgovoreno da je izvođač radova shodno planiranoj dinamici počeo sa pripremnim i trajnim radovima na tom objektu.

Vlasnici lokacija kazali su da odgovore od Vlade očekuju do 20. jula i da će, a ako ih ne dobiju ili se ne postigne dogovor o njihovom ispunjenju, organiozovati proteste, koji će onemogućiti izgradnju te pristupne saobraćajnice na budući autoput.

Oni su rekli da nijesu dobili nikakve garancije od investitora, da su uznemireni i zabrinuti za svoj opstanak i kvalitet života na toj lokaciji.

Sve vijesti