Sevilja silovito - deveto pojačanje!

Autor:

Sportski direktor nastavio po starom po povratku na "Pishuan", stigao igrač po mjeri trenera.

Sevilja silovito - deveto pojačanje! Foto: Paolo Bruno/Getty Images/Guliver

Sevilja je jedan od najaktivnijih klubova u ovom prelaznom roku, a danas su potvrdili svoje novo pojačanje.

Naime, klub je danas ozvaničio saradnju sa Fernandom, on u Španiju stiže iz Galatasaraja. Za usluge veznog fudbalera izdvojili su četiri miliona eura, a još uvek nije poznato koliko će on zarađivati u Andaluziji niti na koliko je potpisao ugovor.

Protekle dvije godine Brazilac je proveo u Turskoj, prije toga je nastupao za Mančester siti, a preporuku za novi posao napisao je još u dresu Porta gdje je sarađivao sa Đulenom Lopetegijem koji će ga dočekati kao prvi trener i ovog ljeta.


On će biti osmi potpis kluba u ovom prelaznom roku, deveto pojačanje ako računamo i Serhija Regilona koji je došao na pozajmicu iz Real Madrida.

Sve ovo govori da se Sevilja ne šali, spremaju tim za najviše domete, a Monći nastavlja gdje je stao prije kratkotrajne "odiseje" u Romi. Transferi koje je klub sa "Sančez Pishuana" napravio ovog ljeta su veoma zanimljivi – pored Fernanda izdvajaju se Munas Dabur iz Salcburga i Lukas Okampos iz Marselja koji su stigli za po 15 miliona eura.

Andalužani će ponovo zapucati na visine, pojuriće mjesto u Ligi šampiona koje im je prošle sezone izmaklo, a sada sigurno imaju ekipu koja može da ga povrati.

Kad god se timovi opskrbe mnoštvom pojačanja, pitanje je kako će se ona uklopiti i koliko će im biti potrebno vremena da se uigraju. Bivši španski selektor dobio sve što je želio, a sada je na njemu da pokaže koliko može sa ekipom punom napadačkog potencijala.

Fernando će biti oslonac Sevilje, povučeni kreator igre i "kvariša", i jasno je da će donijeti iskustvo koje je potrebno sastavu s obzirom na to da je igrao u najjačim timovima Portugala, Engleske i Turske.

Sve vijesti