KONAČNO: Barselona potvrdila - Grizman je stigao!

Autor:

Atletiko Madrid isterao svoje i dobiće željeni novac... A Barselona jednu od zvijezda fudbala!

KONAČNO: Barselona potvrdila - Grizman je stigao! Foto: Guliver/Getty images/Gonzalo Arroyo Moreno

Izgleda da je saga gotova, Grizman je novi fudbaler Barselone.

Advokati francuskog fudbalera platili su danas depozit od 120 miliona u prostorijama La Lige i aktivirali otkupnu klauzulu za prelazak iz Atletiko Madrida u redove Katalonaca, a Barselona je to potvrdila u popodnevnim satima na svom profilu.

Grizmanovi zastupnici iskoristili su opciju iz ugovora i tako stvorili uslove da za transfer na Nou Kamp posle dvomjesečnog nagađanja i "seljakanja" fudbalera u bordo-plavo.


Barsa je pokušala da smanji cijenu, da izbjegne plaćanje ogromne svote novca, ali na kraju nije uspjela.

Madriđani nisu poklekli, isterali su svoje i inkasirali onoliko koliko su najviše mogli da dobiju.

Sada se čeka ozvaničenje, Grizman neće biti predstavljen na terenu kao što je to inače običaj zbog toga što je u toku rekonstrukcija stadiona, a sledeći logičan potez je potpis ugovora sa Barselonom na pet godina.

Ovaj 28-godišnji golgeter u maju je objavio da odlazi iz Atletika, ubrzo je bilo poznato da ide u španskog šampiona, ali je tek od 1. jula mogao da aktivira klauzulu od 120 miliona evra, jer je njegova sloboda do tog datuma prema ugovoru koštala čak 200 miliona.

Njegov dolazak u Barselonu stvoriće sjajni napadački trio zajedno sa Lionelom Mesijem i Luisom Suarezom, a uz eventualni dolazak Nejmara sigurno bi bili prvi favorit za osvajanje svih takmičenja u kojima učestvuju.

Sve vijesti