MOŽE I OVAKO: Srpkinja i Hrvatica ODUŠEVILE region

Autor:

Zajedničke fotografije dve devojke obučene u hrvatsku i srpsku zastavu na EXIT festivalu, izazivaju oduševljenje na društvenim mrežama. "Zar je bitno ko je odakle? Širimo ljubav, STOP mržnji!", poručuje devojka iz Novog Sada.

0
A- A A+
Srbija, Hrvatska, Srbija i Hrvatska Foto: MONDO/Mario Milojević - ilustracija

Reč je o Jeleni iz Novog Sada, koja je došla obučena u majicu sa šahovnicom, kao i Iris iz Splita, koja je za svoju festivalsku "odeću" odabrala zastavu Srbije.

Obe su za ovaj simbolički čin dobile niz aplauza gde god bi se pojavile na Petrovaradinskoj tvrđavi tokom EXIT festivala.

Pročitajte i ovo: Hrvati pišu o GOSPODSKOM dočeku u Beogradu - evo zašto

Izazvale su pažnju gde god su se pojavile, a Jelena kaže da su na ovu ideju došle zajedno:

"Iris i ja imamo isti stav po pitanju tih stvari, volimo se baš zbog toga ko smo i smatramo da bi i ostali ljudi trebalo tako da se ophode jedni prema drugima. Zar je uopšte bitno ko je odakle, ko koga voli, bitna je osoba, a pogotovo mi mladi treba da se oslobodimo tih okova i granica", rekla je Novosađanka.

Jelena dodaje da je njihova želja da svi gledaju u budućnost, ne u prošlost.

"U našem društvu se ne gleda ko je koje nacionalnosti, niti pravimo bilo kakve razlike po pitanju bilo čega! Želimo da pošaljemo poruku da konačno treba da se gleda u budućnost, a ne u prošlost i da treba da učinimo da se više nikada ne dogodi onako nesto strašno kao što je rat jer smo isti! Verujemo da ne treba da osuđujemo ljude na osnovu bilo koje razlike! Stop mržnji, širimo ljubav!", rekla je Novosađanka.

Srbi i Hrvati: Mogu li normalno? 

Jelena je otkrila i da su se sjajno provele na festivalu:

"Iris je ovo bio prvi festival i oduševljena je, pritom je slušala svoj omiljeni bend The Cure, meni je ovo treći EXIT i, naravno, provela sam se i više nego prelepo, svitanja uz drage ljude na Dance Areni i taj divan osećaj ne mogu tako lako da se opišu".  

Jelena i Iris dobile su od organizatora EXIT-a ulaznice za Sea Dance festival, koji će biti održan od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica u Budvi.

Tagovi:
Sve vijesti