Veliki Krauč je rekao KRAJ: Od "robota" do ONOG citata

Autor:

Majstore, uživaj u penziji, pamtićemo golove, proslave i čuveni citat...

Veliki Krauč je rekao KRAJ: Od "robota" do ONOG citata Foto: Guliver/Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images

Jedan od najneobičnijih likova u svetu fudbala odlučio je da mu je dosta!

Engleski napadač Piter Krauč (38) zvanično je ovog jutra saopštio odluku da prestaje da se profesionalno bavi fudbalom u koji je ušao davno - još kao desetogodišnjak davne 1991. godine u Brentfordu.

Twitter Embed Code


Poslednji klub u kom je Krauč nastupao bio je Barnli, za koji nije uspeo da bude strelac u samo šest nastupa ovog proleća, kada je poslužio kao džoker Šona Dajša. Ispostaviće se da je poslednji gol u karijeri postigao u dresu Stouka - koji je ujedno nosio i najduže, čak osam sezona - u meču treće runde FA Kupa protiv Šruzberija.

/KOJI FUDBALER LIČI NA RODNIJA? KVIZ/

Jedan od retkih "ostvarenih" napadača dvometraša, nosio je dresove Totenhema, Portsmuta, Liverpula, Aston Vile, Sautemptona i mnogih drugih engleskih klubova...

Može se reći da je najbolje dane karijere proveo u dresu "redsa", s kojima je igrao finale Lige šampiona, kada ih je Milan pobedio u finalu i "osvetio" im se za Istanbul, dok je osvojio i jedan FA Kup sa njima.

piter krauč Foto: Guliver/Ross Kinnaird/Getty Images

Tokom duge karijere koja je trajala čak 735 klupskih utakmica postigao je 205 golova - na najbolji mogući način shvatio je kako da svoju visinu i "smotanije" pokrete pretvori u prednost - odnosno kako da svoje saigrače "razigarava" kada je meta.

"Krauči" je postao zvezda i kada je 2006. godine izveo "robot ples", koji je postao globalna senzacija, dok je humor znao i da iskaže rečima.

Na pitanje šta bi bio da nije fudbaler, Piter Krauč je rekao da bi "bio nevin"!

Gde god da je igrao Piter Krauč bio je obožavan, u Portsmutu i Stouku je biran za igrače sezone, a zanimljiv je i njegov privatni život pošto je deo detinjstva proveo u Singapuru, dok je uprkos onoj izjavi oženjen britanskim modelom Abi Klensi. 

Izvor: YouTube/UEFA

Sve vijesti

Mondo izdvojeno