Grci DIRNUTI pismom iz Srbije: To su PRIJATELJI

Autor:

Ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar u pismu upućenom grčkom kolegi Vasilisu Kikiliasu poručio je da će to ministarstvo na sve moguće načine pomoći ljudima na Halkidikiju, na čemu se Kikilias zahvalio.

0
A- A A+Lončar je u pismu grčkom ministru zdravlja izrazio najdublje saučešće porodicama žrtava snažnog nevremena na Halkidikiju i poručio da Ministarstvo zdravlja čvrsto stoji uz bratski grčki narod i da je spreman da mu pomogne i pruži podršku u ovim teškim trenucima.

"Naši narodi i zemlje su povezani najjačim vezama, koje su posebno značajne u situacijama kao što je ova. Zbog toga, Ministarstvo zdravlja Srbije upotrebiće sve dostupne načine da pomogne ljudima na Halkidikiju, imajući u vidu iskustva Srbije sa katastrofalnim poplavama koje su pogodile našu zemlju 2014. godine", naveo je Lončar i čestitao Kikiliasu na izboru za ministra zdravlja Grčke.Kikilias je zahvalio Lončaru na pismu podrške i nameri da pomogne Grčkoj.

On je na Twitteru okačio Lončarevo pismo koje je, kako je ocenio, odraz solidarnosti srpske vlade i dugoročnih prijateljskih odnosa dva naroda.

Izvor: YouTube/Euronews

Najmanje sedam osoba, među kojima dvoje dece, je poginulo a 120 povređeno u snažnom nevremenu na Halkidikiju.

Izvor: YouTube/Gazeta Kronika

MONDO na licu mesta! HAOS na HALKIDIKIJU, ima MRTVIH

Među povređenima ima i Srba.

Povređena je i jedna 13-godišnja devojčica koja je srpska državljanka.

Sve vijesti