Akcija Tobacco: „Palo“ OSAM uličnih narkodilera!

Autor:

Policija procesuirala 24 lica zbog ulične prodaje droge. Uhapšeno osam lica, zaplijenjeni heroin i kokain

2
A- A A+
policija Foto: MONDO

  Službenici Odsjeka za sprječavanje i suzbijanje zloupotrebe droga danas su u sadejstvu sa kolegama iz CB Podgorica i Sektorom specijalne policije realizovali višemjesečnu akciju nazvanu „Tobacco“, usmjerenu na otkrivanje, sprječavanje i suzbijanje tzv. ulične prodaje opojnih droga na području Glavnog grada.

Današnjim pretresima stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, policijski službenici navedenih organizacionih jedinica su pronašli i oduzeli oko 2,4 kilograma opojne droge heroin, 35 grama kokaina i 100 raznih vrsta tableta koje se nalaze na listi opijata, saopštili su iz Uprave policije.

U akciji je uhapšemo osam lica osumnjičenih da su se duži vremenskli period bavila tzv. uličnom prodajom opojnih droga, dok se za jednim osumnjičenim licem intenzivno traga.

Slobode su lišeni S.Č. (46), G.V. (54), N.V. (33), Z.P. (39), V.R. (37) i A.Š. (38), iz Podgorice i D.Lj. (39) i M.R. (27) iz Nikšića. 


Policija intenzivno traga za I.V. (37) iz Podgorice zbog istog krivičnog djela.

U saopštenu UP navodi se da su tokom višemjesečne akcije „Tobacco“ policijski službenici nadležnom državnom tužiocu protiv 14 lica podnijeli 13 krivičnih prijava zbog počinjenih krivičnih djela neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje opojnih droga.

Protiv još 10 lica podnijete su prekršajne prijave zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

U prethodnom periodu, tokom navedene akcije, zaplijenjeno je još 256 grama heroina, 80 grama kokaina, 522 grama smješe za miješanje opojnih droga radi dobijanja na količini i 42 tablete sa liste opijata.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su se osumnjičena lica duži vremenski period bavila stavljanjem u promet opojnih droga kokain i heroin.

Pronađena i oduzeta opojna droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

Sva lica će biti uz krivičnu prijavu privedena državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici radi daljeg postupanja.  

Sve vijesti