Tri mosta potpuno završena,spojen prvi segment Moračice

Autor:

Završeno je spajanje jednog segmenta rasponske konstrukcije mosta Moračica na autoputu Bar - Boljare, dok se cjelokupno spajanje mosta očekuje do septembra ove godine, saopšteno je iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja.

Tri mosta potpuno završena,spojen prvi segment Moračice Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Obilaskom trase identifikovano je nekoliko problema sa kojim se izvođač suočava na terenu. Dogovoreno je da se problemi rješavaju uz uključenost svih aktera – Državne revizione komisije, upravljačke jedinice projekta Monteput, nadzorom i inženjerima kompanije CRBC.

Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Nurković je podsjetio da se pored trase autoputa u prethodnom periodu izgradilo ukupno 65 kilometara pristupnih puteva, što je takođe jedan od benefita izgradnje autoputa.

Osman Nurković, autoput Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Svi ti radovi imali su uticaja i na prirodu, zbog čega Nurković poziva sve da imaju razumijevanja za eventualne uticaje, ali i podsjeća da izvođač mora nastojati da u mjeri mogućeg zaštiti životnu sredinu.

“Nakon završetka projekta, sve se mora sanirati, jer ni nama nije cilj da izgradimo jedno dobro, a uništimo prirodu, kao drugo dobro”, zaključio je Nurković.

Izvor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Sve vijesti