U Srbiji uhapšen Škaljarac zbog falsifikovanja isprava

Autor:

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela

U Srbiji uhapšen Škaljarac zbog falsifikovanja isprava Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Crnogorski državljanin Z.M. (42) uhapšen je danas u Srbiji.

On je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

"U nastavku akcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili su Z. M. (1977), crnogorskog državljanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave. Ranije uhapšena J. P. (1980), policijska službenica Policijske uprave Novi Sad, kako se sumnja dala je podatke Branka Perišića iz Novog Sada, za kojeg je utvrdila da nema biometrijska dokumenta, osumnjičenom Z. M. On se sumnjiči da je zatim pribavio falsifikovani izvod iz matične knjige rođenih, kao i knjige državljana, koje je J. P. potom iskoristila kako bi mu izdala ličnu kartu na ime Branko Perišić sredinom marta ove godine. Osumnjičenom Z.M., po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, određeno je zadržavanje do 48 časova, dok će protiv J.P. biti dopunjena ranije podnijeta krivična prijava", saopšteno je iz MUP-a Srbije.

U akciji je privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela, a pripadnici MUP-a Srbije u saradnji sa Tužilaštvom te zemlje nastavljaju dalji rad na identifikaciji svih osoba za koje su sumnja da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih djela.

"Da podsetimo, u junu su uhapšeni pomenuta službenica J. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična djela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem, Novosađanin N. B. (1978) i crnogorski državljanin M. V. (1985) zbog krivičnih djela trgovina uticajem i falsifikovanje isprave, dok je protiv policijske službenice Z. D. (1965) podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja", kazali su iz MUP-a Srbije.

Sve vijesti