Papa Franjo i Štajnmajer čestitali Dan državnosti

Autor:

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo i predsjednik Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputili su čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore.

Papa Franjo i Štajnmajer čestitali Dan državnosti Foto: Tanjug/AP/Boris Grdanoski

“Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore sa molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti. Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom“, navodi se u čestitki pape Franja.

Predsjednik SR Njemačke Štajnmajer uz srdačne čestitke predsjedniku lično i svim građankama i građanima Crne Gore, navodi:

„Crna Gora je proteklih godina ostvarila mnogo. U pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Vaša zemlja je daleko napredovala. Ovaj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje. Tim važnije je sada da se proces reformi angažovano nastavi, prije svega u oblastima vladavine prava, borbe s korupcijom i organizovanim kriminalom kao i slobode medija”, rekao je on.

Dodao je da promjene treba da osjete i sami građani i građanke.

“Na ovom putu Vama i Vašoj zemlji želim mnogo energije i uspjeha. Rado se sjećam našeg razgovora ovdje u Berlinu. Budite uvjereni da će Vam Njemačka i ubuduće pružati podršku kao prijatelj i partner”, poručio je Štajnmajer.

Sve vijesti