Rasvijetljeno ubistvo u Herceg Novom iz 2016. godine

Autor:

Crnogorska policija rasvijetlila ubistvo ubistvo R.M. iz Herceg Novog koje je izvršeno u noći između 20. i 21. februara 2016. godine u mjestu Đenovići. Za izvršenje ovog krivičnog djela osumnjičen je M.Ž. (50) iz Nikšića.

Rasvijetljeno ubistvo u Herceg Novom iz 2016. godine Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Policija je, radeći na rasvjetljavanju ubistva R.M, preduzela niz aktivnosti koje su dovele do identifikovanja M.Ž. Na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela radio je i Tim za rasvjetljavanje teških krivičnih djela iz oblasti krvnih delikata koji je u oktobru prošle godine formirao direktor Uprave policije. Sumnja se da je M.Ž. lišilo života R.M. upotrebom vatrenog oružja", objasnili su u Upravi policije.

Beživotno tijelo R.M. pronađeno je 21. februara 2016. godine u njegovom vozilu.

"Nakon počinjenog krivičnog djela policijski službenici su izvršili uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, a tokom kojeg su izuzeti tragovi i predmeti koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Policija je, radi rasvjetljavanja ubistva, sprovela kriminalističku obradu nad više lica i preduzela niz operativno – taktičkih i tehničkih mjera i radnji koje su dovele do identifikovanja lica osumnjičenog da je izvršilo navedeno krivično djelo", ističu u Upravi policije.

Dodaju i da prioritet u radu Uprave policije je preduzimanje mjera i radnji na sprječavanju i rasvjetljavanju najtežih krivičnih djela protiv života i tijela.

"Po formiranju navedenog Tima, u kontinuitetu su, od strane pripadnika Sektora kriminalističke policije i Centra bezbijednosti Herceg Novi, preduzimane policijsko – tužilačke aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva R.M. Na osnovu svih preduzetih aktivnosti, u koordinaciji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na osnovanu sumnju da je M.Ž. lišio života R.M", kazali su iz Uprave policije.

Policija je protiv M.Ž. državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijela poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom izvršiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

"Osumnjičeni M.Ž. je trenutno nedostupan nadležnim pravosudnim organima Crne Gore. Slijedi preduzimanje potražnih aktivnosti i na međunarodnom nivou u cilju lociranja i lišenja slobode ovog lica", zaključuje se u saopštenju.

Tagovi:
Sve vijesti