Miloš Marović neće u Spuž

Autor:

Budvanin Miloš Marović, sin bivšeg potpredsjednika DPS-a Svetozara Marovića, neće kaznu zatvora izdržavati u Crnoj Gori pošto mu to omogućava državljanstvo Srbije koje je dobio

Miloš Marović neće u Spuž Foto: Mondo

Zbog toga je Marović odbio da se javi na izdržavanje zatvorske kazne u Spužu. To mu omogućava rupa u zakonu koja mu ostavlja mogućnost da bira gdje će da ozdržava kaznu. Ovakvu mogućnost je imao jer posjeduje srpsko državljanstvo, a prema saznanjima Dana, mlađi Marović se izjasnio da neće da robijau Spužu. To znači da definitivno neće biti izručen Crnoj Gori.

Miloš Marović je državljanin Srbije, a po međunarodnom ugovoru koji su potpisale, Srbija i Crna Gora nemaju obavezu da izručuju sopstvene državljane osuđene do jedne godine zatvora. To je upravo slučaj sa Marovićem, koji kaznu može da služi u Srbiji.

Nakon potvrde da je Miloš Marović dobio državljanstvo Srbije, iz Ministarstva pravde Crne Gore su saopštili da im se kolege iz Srbije nijesu obraćale povodom preuzimanjaizvršenja kazne na koju je osuđen Marović.

U podgoričkom Višem sudu u toku je više sporova oko imovine porodice Marović. Na spisku blokirane imovine je više nekretnina u vlasništvu Miloša Marovića, kao i stan Svetozara Marovića od 90 kvadrata kod budvanske Osnovne škole “Stefan Mitrov Ljubiša” i četvorospratna vila njegove supruge Đorđine u naselju Babin do, dio penthausa od 193 kvadrata koji je upisan na ime Miloša Marovića, oko 10 hiljada kvadrata zemljišta mlađeg Marovića u Mrčevom polju, zatim dio stambene zgrade u tivatskom naselju Kalimanj koja je u vlasništvu Miloševe supruge Tamare i njen stan od 52 kvadrata u Budvi.

Pod blokadom je bio i stan iste kvadrature u potkrovlju zgrade u centru Budve koji se vodi na ime Tamarinog brata Ivana Popovića, kao i njegov stan od 123 kvadrata, poslovni prostor od 40 kvadrata i podrum od 18 kvadrata.

Miloš Marović je krajem 2015. godine sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal potpisao sporazum o priznanju krivice. Specijalni tužilac tada je prihvatio Marovićevu ponudu da bude osuđen na jednogodišnju zatvorsku kaznu i da državi plati 380.000 eura. U tu kaznu mu je uračunat i pritvor u kojem je proveo mjesec dana, pa mu je ostalo da odleži još 11 mjeseci.

Tagovi:
Sve vijesti