Njemci se najeli za 600 €, pa ucijenili restoran!

Autor:

Grupa njemačkih turista smislila je način da jede gotovo "za džabe". U restoranu su napravili ceh od 600 eura, a kada je trebalo da se plati nudili su pola ili - lošu ocjenu na TripAdvisor sajtu.

0
A- A A+
hrana, studenti, menza, kc, grad, tanjir Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Grupa njemačkih turista u jednom splitskom restoranu je naručila večeru za jedanaest osoba, a kad im je na kraju konobar donio račun, rekli su da će platiti samo pola iznosa.

U suprotnom, zaprijetili su da će restoran dobiti 11 negativnih ocjena na Trip advajzoru (TripAdvisor, sajt sa preporukama za turiste i ličnim ocjenama).

Venecija opet "dere": Dvije kafe i dvije vode 43 eura!

Račun za meso, ribu, vino i druga pića iznosio je 4.528 kuna (oko 612 eura). Bili su to mlađi gosti, većinom 30-godišnjaci, koji se za vrijeme večere nisu žalili ni na hranu, ni na uslugu.

Radilo se, dakle, o pokušaju ucjene jer mnogi turisti prilikom izbora ugostiteljskog objekta pridaju pažnju ocjenama na sajtovima za tursite, pa bi 11 negativnih ocjena moglo da poprilično utiče na imidž a time i promet ovog restorana, prenosi Index.hr.

Vlasnik se odlučio na jedini normalan potez, koji se pokazao kao totalni fijasko - da stvar prijavi policiji.

Kako je vlasnik restorana ispričao za medije, ovakvo ponašanje smatrali su pokušajem pljačke. Pošto nisu željeli da se sami obračunaju s ucjenjivačima, pozvali su policiju da to riješi.

"To je bila greška. Policija je uzela podatke samo jednog gosta pa ih pustila da odu, a nama su rekli da možemo da pokrenemo privatnu tužbu", kaže vlasnik restorana.

Grad momačkih večeri i prevara

Pored nahranjenih Njemaca, ovakvim epilogom zadovoljna je i država, jer PDV na izdati račun mora da se plati u punom iznosu, bez obzira koliko je, ili  ovom slučaju nije, naplaćeno.

Ugostitelj se obratio advokatima, ali će se vrlo teško dokazati da su gosti konzumirali večeru, pogotovo jer policija nije ni napravila zapisnik, piše Dalmatinski portal.