TREĆI SVJETSKI RAT na Zrću:Izbacivači palicama na goste

Autor:

Britanski tabloidi raspisali su se o incidentu na Hideout festivalu na Zrću, prenoseći snimke britanskog gosta koji je na Twitteru objavio o sukob redara i gostiju snimljen mobilnim telefonom.

0
A- A A+
Foto: Screenshot/Twitter/JammieRobb

Tokom žurke nakon koncerta na popularnom festivalu elektronske muzike u Novalji na Pagu posjetioci su, očiglenod zagrijani alkoholom, počeli da bacaju predmete prema izbacivačima. Ovi su odmah, i prilično brutalno, odgovorili.

"Istražujemo"

Sa službenog profila Hideout festivala saopšteno je da ne tolerišu nasilje nikakve vrste i da istražuju slučaj. Hideout festival je šestodnevni festival elektronske muzike, koji se održava u nekoliko klubova na plaži Zrće. Ove godine među "headlinerima" našli su se Jax Jones i Charlotte de Witte.

Nekoliko njih izašlo je iz kluba s palicama i počelo da bije sve koji su se našli pred vratima, a neke su ganjali čak do obale, piše tabloid "Daily Mail".

Hideout festival je izrazito popularan među Britancima koji čine velik dio publike, no nije poznato da li su britanski državljani upleteni u ovaj konkretan incident, prenosi "Jutranji list".

Brutalni obračun britanskih bandi na Zrću!

Dva videa o ovoj tuči objavio je na Twitteru Britanac Jamie Robb, koji je napisao da je "dobro vidjeti da se ljudi suprotstavljaju nasilju i batinama". Scene je opisao kao "Treći svjetski rat", a koji je počeo kada su izbacivači jednu osobu odveli "iza scene" i onde se obračunali.

"Svi su se zauzeli za momka kojeg su pretukli izbacivači dok su ga vukli iza scene gdje niko ne može da vidi šta mu rade", napisao je.

Ovo je, naravno, engleska vezija događaja na plaži koja je poznata po tome da tamo svake godine kako to kažu mještani, mladi britanski turisti divljaju.

Sve vijesti