Pričinili materijalnu štetu Budžetu preko 116.226 eura

Autor:

Službenici policije iz Pljevalja, Nikšiča, Herceg Novog, Budve i Berana podnijeli su 23 krivične prijave protiv 25 osoba zbog osnovane sumnje da su oštetili budžet države za 116.226 eura.

Pričinili materijalnu štetu Budžetu preko 116.226 eura Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

"U okviru operativnog plana "Evazija" policija je nadležnim državnim tužiocima u navedenim gradovima podnijela krivične prijave protiv 25 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su počinila krivična djela navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaja i falsifikovanje službene isprave", kazali su iz Uprave policije.

Osumnjičene osobe su, kako se sumnja, u svojstvu osnivača i izvršnih direktora privrednih društava, navela notare da ovjere izjave u kojima je navedeno da su izmirene sve obaveze koje je su ta privredna društva imala prema povjeriocima, zaposlenima i Poreskoj upravi.

"To su radili iako su znali da su podaci u izjavama neistiniti, a zatim su takve izjave sa neistinitim sadržajem upotrijebila kao prave prilikom podnošenja zahtjeva Poreskoj upravi za pokretanje postupka dobrovoljne likvidacije privrednih društava čiji su osnivači i izvršni direktori, pri čemu je pričinjena ukupna šteta prema Budžetu u iznosu od 116.226 eura", naveli su oni.

Aktivnosti u sklopu plana aktivnosti Operativnog tima za sprječavanje i otkrivanje počinilaca krivičnih djela utaja poreza i doprinosa, nedozvoljena trgovine i krijumčarenje, kao i operativnog plana „Evazija”, se nastavljaju.

Tagovi:
Sve vijesti