Ko ide sam na odmor, plaća duplo (VIDEO)

Autor:

Za sve građane koji ljetuju sami, turistički aranžmani ponekad mogu da budu skuplji i do 100 odsto.

Ko ide sam na odmor, plaća duplo (VIDEO) Foto: Guliver/Getty images, LiudmylaSupynska

Odmor za samce je ozbiljan udar na džep. Svi oni koji ljetuju sami često plaćaju i drugi krevet, bez obzira na to što će biti prazan.

Solo aranžmani su skuplji od onih za dvoje za najmanje 50 odsto, a ceh za jednokrevetnu sobu, u zavisnosti od agencije i lokacije, može da bude i 100 odsto veći.

Sa sličnim problemima se suočavaju i roditelji koji bez partnera putuju na odmor sa djecom. Popusti tu gotovo da i ne važe, pa se često i za najmlađe naplaćuje puna cijena, kao za odraslu osobu.

Apartmani

Kad je reč o apartmanima, oni se izdaju kao cjelina, i vlasnike, a i agencije, ne interesuje mnogo da li će u njima biti manje ljudi nego što je predviđeno. Tako da ko god odluči da sam ode na more i preko agencije iznajmi neki apartman, za njega će morati dobro da plati, naročito što gotovo i ne postoje privatni apartmani i sobe za jednu osobu.

Singl putnika u čitavom svijetu, pokazuju istraživanja, sve je više, naročito među starijima od 40 godina,

Ipak, mnoge turističke agencije vole da "upare" takve putnike, kako bi im smanjile troškove.

Svakako, ono što najviše nervira putnike je plaćanje pune cijene za decu, kad ide samo jedan roditelj.

U hotelima ne postoji poseban krevet za dijete, to su obično dvokrevetne sobe, pa je dijete u krevetu sa roditeljima, i zbog toga i ima pospust od 100 odsto.

Kada ima poseban ležaj, uglavnom je pomoćni na razvlačenje, to se naglasi, pa se za dijete plaća možda od 30 do 50 odsto.

Turski i španski hoteli malo su drugačije uređeni, pa njihove dvokrevetne sobe često izgledaju kao da imaju dva bračna ležaja, što je idealno za djecu, piše list.

I pogledajte kako je ovih dana na plažama u Crnoj Gori:

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Sve vijesti