Stiže najveći iPhone do sada - samo za muškarce?!

Autor:

Ekran će biti toliki da nećete biti sigurni da li je telefon, ili tablet, a evo zašto ga, navodno, žene neće koristiti!

Stiže najveći iPhone do sada - samo za muškarce?! Foto: YouTube/Screenshot/Apple

Uređaj iPhone 11 navodno će biti najveći do sada, dijagonale skoro sedam inča, prenose britanski mediji.

Analitičar Ming-Či Kuo navodi da će ovogodišnji "trio" novih Apple telefona imati dijagonale 5,4 inča, zatim 6,1 i 6,7 inča. Poređenja radi, najmanji Apple tablet, iPad mini 5, ima dijagonalu od 7,9 inča.

Prošle godine, kompanija se našla na udaru feministkinja, prenosi "The Sun". Problem je, navodno, bio u činjenici da telefoni postaju sve veći i veći, zbog čega ih žene teško koriste jer su im šake i raspon prstiju manji od muških.

"Ljudi misle da se šalimo, ne shvatajući da žene kupuju više ovih uređaja od muškaraca. Jednostavno mi je nevjerovatno da Apple ne uzima u obzir našu građu i proporcije tijela, kada dizajnira uređaj. Lično sam imala problem sa bolovima u šaci kada sam uzela iPhone 6, i bolovi su nestali kada sam se vratila na manji iPhone SE," rekla je tom listu aktivistkinja Karolin Krijado Perez.

"Trebalo bi da podignemo veću prašinu oko ovoga, jer ne može Apple da nam uzima novac, a pravi proizvod koji nije podređen našim potrebama. Uskoro više neće postojati iPhone prilagođen ženskoj šaci," rekla je ona.

O novom iPhone uređaju, ili više njih, šuška se već mjesecima ali je najvjerovatnije da ćemo morati da se strpimo do septembra kako bismo ih vidjeli.

Kada se, prije 12 godina, pojavio prvi iPhone uređaj, dijagonala mu je bila 3,5 inča, i ta dimenzija nije se promijenila sve do 2012. godine. Trenutno najveći iPhone je XS Max model (6,5 inča).

Tagovi:
Sve vijesti