Grčka: Zaplenjeno 33 miliona "džihadističkih pilula"

Autor:

U Grčkoj je zaplenjeno 33 miliona tableta Keptagona poznate kao "džihadističke pilule", koje su bile sakrivene u pločama tri kontejnera na brodu.

0
A- A A+
Solun, Grčka, grčka zastava, zastava Grčke Foto: MONDO/Dragana Todorović

Ukupna težina otkrivenih pilula iznosi oko 5,25 tona, prenosi Grik reporter.

Brodski tovar zaplenjen je 27. juna, ali je nadležnima trebalo skoro nedelju dana da prebroje sve tablete, čija vrednost se procenjuje na pola milijarde dolara, prenosi Grik reporter.

Cveta šverc droge: Proizvodnja kokaina veća nego ikada

Krajnje odredište broda iz Sirije, na kome je droga pronađena, bila je Kina, odakle se pretpostavlja da bi bila upućena na Bliski istok, saopštile su Grčke vlasti.

Ovim se drogiraju monstrumi iz ISIS-a!

Prema rečima stručnjaka, te pilule se proizvode uglavnom u Siriji, a poznate su kao "džihadističke" jer ih koriste borci takozvane "islamske države".

Oni koji su je probali kažu da daje "neverovatnu snagu" i "otupljuje osećaj za bol"...

Od prodaje te droge obrće se mnogo novca na crnom tržištu, a to džihadistima daje mogućnost da opreme svoju armiju, i imaju pristup novom oružju, borcima i mogućnost da sukobe drže na tački ključanja.

One deluju na čoveka tako što potiskuju moć osobe da oseća i misli racionalno, a njihovo dejstvo može da potraje i po četiri dana.

Prema izveštaju Rojtersa iz 2014. godine, rat je Siriju pretvorio u “glavnog” proizvođača amfetamina, ali i korisnika te sintetičke droge.

Jedna pilula košta od pet do 20 dolara.

Konzumiraju ih pripadnici "Islamske države", a najviše te tablete uzimaju u Saudijskoj Arabiji. Oko 50.000 Saudijaca godišnje ide na lečenje od te droge.

Proizvodnja se utemeljila u Siriji i počela je da cveta.

Sve vijesti