U Herceg Novom 23 hiljade turista

Autor:

U Herceg Novom trenutno boravi 23 hiljade turista, što je i do deset odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) tog grada.

0
A- A A+
plaža more Herceg Novi Savina jadran turisti turizam Foto: MONDO/Gordana Bojanić

  Menadžer za razvoj u TO Herceg Novi, Dalibor Vuković kazao je da su zadovoljni ovogodišnjom sezonom, koja se zahuktava nakon dugog kišnog perioda.

"Očekuje se da je 23 hiljade gostiju brojno stanje u ovom momentu. To je sedam do deset odsto više i možemo biti zadovoljni sezonom, brojke su pozitivne", rekao je Vuković gostujući u Jutarnjem programu RTCG.

On je, govoreći o strukturi turista, kazao da je u hotelskom smještaju najviše turista iz Velike Britanije, Njemačke, Francuske, Poljske i Rusije, dok u individualnom, odnosno privatnom smještaju, najviše gostiju ima iz Srbije i Bosne i Hercegovine (BiH).

Vuković je, kada je riječ o turističkoj ponudi Herceg Novog, naveo da je ove godine naglasak na pokušaju da se aktivira zaleđe, budući da se taj grad nalazi ispod planine Orjen.

Portonovi će, kako je rekao, biti revolucionarni poduhvat ne samo za Herceg Novi, već i za cijelu državu.

"Njegova prva faza otvara se 1. avgusta, marina plaža i neki od poslovnih objekata, imaćemo neke nove ugostiteljske objekte, a naredne godine je otvaranje One and Only hotela. Herceg Novi se kreće ka elitnom i nautičkom turizmu", naveo je Vuković.