Pet znakova da je vaša veza "za zauvijek"

Autor:

Nije važno čime se vaš partner bavi, gdje živi, koji mu/je hobi... Obratite pažnju na neke druge znake koji pokazuju da je on/a onaj/ona pravi/prava za vas!

Pet znakova da je vaša veza "za zauvijek" Foto: Guliver/Getty images, Urilux

Ukoliko mislite da je vaš partner ili partnerka pravi/a za vas, obratite pažnju na sledeće signale.

Koristi riječi "mi" i "naše"

Studija sprovedena na Univerzitetu u Teksasu pokazala je da ljudi koji osjećaju duboku povezanost sa partnerom češće govore u množini, koristeći reči "mi" i "naše", umjesto "ja" i "moje".

Zato, obratite pažnju na ono što vam partner govori kada razgovara sa drugima – da li drugarima govori o svojim ili vašim planovima za vikend...

On/a vam je najbolji prijatelj

Možda se pitate zašto je to važno, ali... Najboljem prijatelji možete potpuno da vjerujete, on/a vas stalno zasmijava, dalje vam najbolje moguće savjete, uvijek je tu za vas, pomaže vam da budete bolja osoba... Ako mislite da vaša veza bude zauvijek, važno je da sve ovo imate i u svom partneru.

Razmislite i da li osjećate da je partneru stalo do vas, da li je zainteresovan za ono što vam se dešava u životu, ima li hemije između vas...

Privlači vas

Nije važno koliko je neko lijep ili nije, ali je jako važno da između vas postoje "varnice". Najčešće se to primijeti već na početku veze, kada osjećate da je nešto prosto "kliknulo" između vas. I imajte na umu da ništa ne može na silu – ako pored sebe imate sjajnu osobu koja vam u mnogo čemu odgovara, ali nema "varnica", ne forsirajte...

Žrtvujete se jedno za drugo

Čak i ako ste nekako oduvijek bili sebi na prvom mjestu, sada se nerijetko žrtvujete za partnera, bilo da vas to "košta" vremena, novca ili emocija?

Stručnjaci koji su sproveli studiju u Japanu 2015. godine utvrdili su da veze u kojima ne postoji nikakvo žrtvovanje za partnera, ne traju zauvijek jer među partnerima vremenom dolazi do udaljenosti.

Pa, i ima smisla jer to zapravo znači i da se ne trude mnogo oko veze...

Vaši životi su kompatibilni

Najprostije rečeno, ako vaš partner želi da putuje svijetom, a vi biste radije da se skrasite na jednom mjestu, to će u nekom trenutku predstavljati problem u vašem odnosu, a možda mu i "presudi".

Bez obzira na to koliko među vama ima "hemije", koliko se volite i lijepo vam je zajedno, ako ne želite iste stvari u životu, teško da će vaša veza biti za zauvijek.

Tagovi:
Sve vijesti