Ni ljetnja oluja nije pokvarila spektakl u Baru! (FOTO)

Autor:

Vatromet strasti i pozitivne energije obilježio prve Igre gradova u Baru na kojima su Novljani slavili u dramatičnoj završnici osvojivši bod više od Kotorana!

Ni ljetnja oluja nije pokvarila spektakl u Baru! (FOTO) Foto: MONDO

Više stotina gledalaca uživalo je sinoć u adrenalinskom šou programu na uglu barske marine u četvrtom ovogodišnjem izdanju takmičenja „City Games“.

Nažalost domaćih navijača, samo jedna od četiri barske ekipe koje su učestvovale popela se na pobjedničko postolje pošto je gledana dominacija sastava iz Herceg Novog „Ponovno sastavljeni“ koji je pobjednik takmičenja sa 49 bodova, kao i kotorskih „Letećih šugamana” koji su u dramatičnoj završnici poraženi sa samo bodom zaostatka! Medalju su od domaćih timova osvojili samo članovi Bara koji su bili treći u ukupnom plasmanu.

FOTOGALERIJA:Uprkos tome, kao i jakom vjetru koji je otežavao nadmetanje u letećem vaterpolu, spašavanje turistkinje, morskoj košarci, trci magaraca i veslu, spektakl nije izostao a po opštim ocjenama prikazani talenat i energija učesnika bili su bar na nivou polufinala Igara gradova.

Notu spektakla programu dali su i poznati takmičari iz Bara, počev od selektora crnogorske karate reprezentacije Almira Cecunjanina, kapitena Mornara Marka Mijovića i rialiti zvijezde Vladimira Tomovića koji je sinoć bio i najzaposleniji zbog fotografisanja sa svojim obožavateljkama.

FOTOGALERIJA:

Iako koncepcija City Games igara predviđa učešće šest ekipa na takmičenju, na sinoćnjem izdanju igara u Baru učestvovalo je sedam ekipa. Bile su to „slatke brige“ za organizatore Turističku organizaciju Bara i agenciju Adria events koji jednostavno nisu imali izbora nego da dozvole nastup i sedmoj ekipi od isto toliko prijavljenih.

Energija na takmičarskom poligonu i u publici potvrdila je da su Bar i City Games suđeni partneri u ovom spektaklu.

Nakon višesatne borbe u pet disciplina pobjedu je odnijela novska ekipa “Ponovo okupljeni” sa osvojenih 49 bodova. Drugi su bili “Leteći šugamani” iz Kotora sa 48 osvojenih bodova.

Na trećem mjestu završila je ekipa Bara sa 37 bodova, četvrti je bio barsko-ruski Samoljot sa 23 bodova, podgorička Budućnost osvojila je 20, Mavorovo iz Bara 14 koliko i njihovi sugrađani iz tima Sea Stars.

FOTOGALERIJA:

Uprkos lošijem plasmanu organizator je ekipi Bara uručio pozivnicu za finalno takmičenje u Budvi a za “vajld kartu” domaćem timu najzaslužnija je Turistička organizacija Bara koja je bila besprekoran domaćin i suorganizator manifestacije.

Zasluge za sjajnu organizaciju prvih City Games u Baru imaju I Opština Bar i Marina Bar koji su dali svu potrebnu logističku podršku organizatorima i lokalnoj TO.