“Možemo svakoga da dobijemo, ali...“

Autor:

Reakcije nakon žrijeba za rukometno Evropsko prvenstvo koji je "lavovima" donio "ex-Yu" grupu

0
A- A A+
rukomet-reprezentacija Foto: MONDO/Anto Baković

  Crna Gora, Hrvatska, Srbija i "uljez" Bjeorusija, a da ex-Yu "žurka" bude potpuna domaćin ovim selekcijama biće Grac - austrijski grad u kojem živi mnogo ljudi sa ovih prostora.

Juče je u Beču održan žrijeb za Evropsko prvenstvo u rukometu, a "lavovi" su dobili više nego zanimljivu grupu.

"Zbog blizine Graca, ta strana žrijeba je povoljna. A što se tiče grupe, moglo je da bude bolje, ali opet ne možemo da budemo nezadovoljni", poručio je direktor reprezentacije Draško Mrvaljević, koji je prisustvovao žrijebu.

"Ovo su selekcije koje poznajemo i tražićemo našu šansu treba da se pripremimo na pravi način".

"Lavovima" će za prolazak ovog puta biti potrebne dvije pobjede...

"Hrvatska je apsolutni favorit u grupi, ali uz kvalitetnu pripremu mislim da imamo šanse protiv svake selekcije. Svakoga možemo da pobijedimo, ali i da od svakoga izgubimo", dodao je Mrvaljević.

Za selektora Zorana Roganovića žrijeb nije presudan...

"Iskreno, nije mi toliko bitno koga smo izvukli, jer smo napravili dobru i homogenu reprezentaciju. Bićemo spremni za svakog protivnika, grupa je teška, a naravno nadamo se prolasku", jasan je Roganović.

Crna Gora nikada u istoriji nije upisala pobjedu na velikim takmičenjima - sada će imati nove tri šanse.

"Ranije sam rekao da smo na putu da napravimo nešto veliko i učinićemo sve da prođemo dalje. Najvažnije je da ne poletimo i da ne počne priča da idemo na medalje", zaključio je selektor Crne Gore.

Evropsko prvenstvo"lavovi" će otvoriti protiv Hrvatske 9. januara, dva dana kasnije čeka ih okršaj sa Srbijom, a 13. januara i sa Bjelorusijom.

Šampionat kontinenta zajedno će organizovati Austrija, Švedska i Norveška.

Tagovi:
Sve vijesti